реклама

реклама

«Черкаські Мавпи» 14 січня підписали угоду з досвідченим центровим – Кенні Аделеке (1983-го р.н.; 205 см; 107 кг). Нігерієць відомий українському вболівальнику за виступами в дніпропетровському «Дніпрі», де Аделеке грав у минулому сезоні і в середньому за гру набирав 10.4 очок та виконував 8.4 підбирань.

Свою професійну кар’єру баскетболіст розпочав в NCAA і кілька разів брав участь в передсезонних турнірах NBA. Однак його найвагоміші результати пов’язані з європейськими клубами. Переїхавши в 2006-му в ізраїльський «Хапоель», він ставав ключовим гравцем не однієї європейської команди. Зокрема, вдало виступав у складах турецького «Банвіта» та болгарського «Лукоїла», де в середньому за гру напрацьовував на дабл-дабл.

Запам’ятався Аделеке і черкаським вболівальникам, адже нігерієць в 2008-му в складі «Банвіда» грав проти «Черкаських Мавп» у Кубку ФІБА. В першій грі він забив своєму майбутньому клубу 15 очок та виконав 7 підбирань. А в другому матчі, на який черкасців, до речі, виводив Володимир Холопов, відзначився аж 28-ма очками та 15-ма підбираннями, інформує прес-служба черкаського баскетбольного клубу.

До Черкас Аделеке перебрався з іспанського клубу «Лагун Аро». Очікується, що до табору черкаського клубу нігерієць примкне на початку тижня.

Аделеке покликаний замінити у складі «Черкаських Мавп» американця – Трента Плейстеда, з яким напередодні була припинена співпраця.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100