реклама

реклама

Незабаром в Україні заборонять більшість засобів гігієни – Міністерство екології та природних ресурсів ініціює заборону ввезення в Україну побутових миючих засобів на основі фосфатів. Про перспективу заборони використання цих засобів на законодавчому рівні йшлося під час прес-конференції в Черкаському прес-клубі реформ.

– Процент утримання фосфатів у засобах гігієни, які ми купуємо, дійсно великий: вони потрібні, щоб полегшити процес прання, – говорить завідуюча відділенням комунальної гігієни ДЗ «Черкаська міська СЕС» Ніна Єгольнікова. – Проте після прання активні речовини можуть остаточно не вимиватися і залишатися на випраних речах. Постійний контакт шкіри із такими речовинами, як фосфати, здатен призвести навіть до розвитку онкозахворювань.

Сьогодні ж кожна домогосподарка намагається прати економічною пральною машиною: використовується менше води, процес прання проходить у холодній воді. Проте, для остаточного вимивання фосфатів після прання із тканин, необхідно не менше 10 полоскань у гарячій воді.

– Особливо хочу наголосити: це стосується спідньої білизни, що безпосередньо контактує зі шкірою, – зазначає експерт. – Хочу дати пораду – прати такі речі принаймні речовинами, не здатними викликати подразнення та алергії. Сьогодні господині незаслужено забули про перевірені поколіннями ефективні природні засоби для прання – такі, як, наприклад, гірчиця.

Також Ніна Єгольнікова рекомендує мамам обов’язково звертати увагу на вміст порошків, які використовуються для прання дитячих речей. Особливо, зважаючи на те, що виробник може подавати неповну інформацію про склад засобу. Щонайменше – треба вимагати висновок державної санітарно-екологічної експертизи.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Ванга 17.01.2012 17:05
Цивілізація несе плюси і мінуси - від цього нікуди не дінися.. Можна звичайно не лише гірчиціею, а й сажою прати...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100