реклама

реклама

Розпочалась кампанія із декларування доходів, отриманих протягом 2011 року. Податкові органи області приймають річні податкові декларації від громадян, які зобов’язані задекларувати доходи за 2011 рік та від громадян, які мають право подати таку декларацію для нарахування податкової знижки.

У податкових інспекціях області працюють консультаційні центри. У першу чергу податківці обслуговують інвалідів, пенсіонерів, громадян похилого віку, пільговиків. Працівники державних податкових інспекцій виїздять до віддалених населених пунктів, райцентрів і сільських рад для надання роз’яснень та прийому декларацій. Спеціально для громадян-декларантів проводиться низка заходів просвітницького характеру: семінари, тематичні зустрічі,  телефонні «гарячі лінії», публікації, теле- та радіопередачі. Працює спеціальна «гаряча лінія» ДПА в Черкаській області за номером телефону 33-91-34.

Декларанти, підключені до мережі Інтернет, знайдуть необхідну інформацію на веб-сайті ДПА в Черкаській області (за адресою www.sta.ck.ua) та отримають кваліфіковані роз’яснення, звернувшись на форум ДПА в Черкаській області та до рубрики «On-line консультація ДПА в Черкаській області» Черкаського інформаційно-ділового порталу (за адресою www.city.ck.ua).

Декларації про доходи прийматимуться до 1 травня 2012 року. Умова щодо подання декларації до 1 травня стосується і громадян, які подаватимуть декларацію для реалізації права на податкову знижку (відшкодувати частини понесених у звітному податковому році витрат на навчання, іпотеку, страхування, благодійність, переобладнання транспортного засобу, при сплаті видатків на будівництво (придбання) доступного житла, визначеного законом). Цим правом можуть скористатися люди, які отримують зарплати і сплачують податок на доходи фізичних осіб та внески на загальнодержавне обов’язкове пенсійне страхування.

– Хочу звернутися до заможних черкащан, які отримали торік понад мільйонні доходи, – цитує прес-служба звернення до платників податків голови ДПС у Черкаській області Петра Хукаленка. – Не забудьте їх задекларувати і чесно сплатити податки! Не приховуйте свій успіх! Не чекайте візиту податківців. Буде соромно, коли прізвища поважних людей, благодійників та меценатів опиняться у списках неплатників податків.

Нову форму податкової декларації про майновий стан і доходи, а також консультацію фахівців щодо її заповнення кожен платник може безкоштовно отримати у державній податковій інспекції.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100