реклама

реклама

У департаменті соціальної політики Черкаської міської ради відбулося засідання ради з питань безпечної життєдіяльності населення в м. Черкаси, повідомляє прес-служба міськради.

im166 До порядку денного увійшли питання контролю рівня виробничого та невиробничого травматизму міста, стану реалізації заходів щодо забезпечення безпеки населення на водних об’єктах у зимовий період, заходи профілактики пожежної безпеки в закладах освіти напередодні новорічних свят та затвердження плану роботи ради на 2018 рік.

На засіданні ради про проведену роботу звітували заступник начальника Черкаського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області Савенко І.А., начальник відділу праці та соціального партнерства управління розвитку соціальної сфери департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Кондратенко Ю. В., заступник начальника управління цивільного захисту департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Коломієць О. Б., начальник управління освіти департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Степко Є. П.

Заступник начальника Черкаського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області Савенко І.А. повідомила, що проведений аналіз стану виробничого травматизму та профзахворюваності в  м. Черкаси у ІІІ кварталі 2017 року показав, що на підприємствах, в установах та організаціях м. Черкаси спостерігалася тенденція до збільшення рівня виробничого травматизму.

Черкаським міським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області проведено аналіз матеріалів розслідування нещасних випадків, який говорить про те, що збільшилась кількість нещасних випадків в галузі промисловості, у будівництві, на транспорті. Основними причинами нещасних випадків є організаційні причини, які складають 53,6%, а це значить, що на ризик виникнення нещасного випадку здебільшого впливає людський фактор. Страховими експертами відділення прийнято участь у опрацюванні та впровадженні системи управління охороною праці на 18 підприємствах м. Черкаси, протягом ІІІ кварталу проведено 10 нарад, семінарів з проблемних питань охорони праці, прийнято участь у роботі 9 комісій з охорони праці та 12 комісій з перевірки знань з питань охорони праці, надано 71 консультацію щодо створення страхувальниками безпечних та нешкідливих умов праці, розповсюджено 81 нормативно-правовий акт з охорони праці та іншої спеціальної літератури.

Начальник відділу праці та соціального партнерства управління розвитку соціальної сфери департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Кондратенко Ю. В. доповіла що за 9 місяців 2017 року в лікувально-профілактичних закладах міста зареєстровано 15580 нещасних випадків невиробничого характеру. Проведений аналіз нещасних випадків за 9 місяців 2017 року, показав, що у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року кількість нещасних випадків збільшилась на 426 випадків (2016р. – 15154; 2017р. – 15580), кількість нещасних випадків зі смертельним наслідком зменшилась на 1 випадок (2016р. -104; 2017 – 103), кількість нещасних випадків з дітьми до 14 років збільшилась на 438 випадків (2016р. -4376; 2017р. – 4814), кількість загиблих дітей до 14 років збільшилась на 2 випадки (2016р. -1; 2017р. – 3).  За 9 місяців 2017 року найбільша кількість нещасних випадків сталася внаслідок падіння – 9590 випадків. Найбільша кількість смертельних випадків сталася у результаті навмисного самоушкодження – загинуло 34 особи.

Заступник начальника управління цивільного захисту управління житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Коломієць О. Б.  повідомив, що виконавчим комітетом Черкаської міської ради прийнято рішення від 28.04.2017 № 446 «Про організацію безпеки та охорони життя людей на водних об’єктах у м. Черкаси, яким передбачені заходи, направлені на пошук і рятування людей та надання їм першої невідкладної допомоги.

У зимовий період 2017 та наступного 2018 року на береговій смузі в межах м. Черкаси у місцях скупчення рибалок-аматорів передбачається функціонування пересувного рятувального посту у складі чотирьох рятувальників, який оснащений автотранспортними засобами та спеціальним рятувальним спорядженням для рятування людей на льоду та забезпечення оперативного реагування на всі надзвичайні події та рятування потерпілих на водних об’єктах м. Черкаси. Рятувальниками активно проводиться агітаційна  та профілактична робота  серед рибалок шляхом усних роз’яснень та роздачі друкованих пам’яток щодо правил безпеки під час відпочинку на водних об’єктах. На сайті міської ради в рубриці «Новини» розміщена інформація про ділянки, відведені Управлінням Державного агентства рибного господарства у Черкаській області для любительського і спортивного рибальства на Кременчуцькому водосховищі.

Начальник управління освіти департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Степко Є. П. доповів про видані департаментом накази щодо попередження дитячого травматизму та пожеж під час проведення новорічних свят і зимових канікул та про заборону користування петардами і вибухонебезпечними іграшками, а також про розроблені правила безпечної поведінки під час новорічних та різдвяних свят. Данні накази направлені керівникам закладів освіти для виконання та проведення роз’яснювальної роботи серед вихованців та учнів.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100