реклама

реклама

57 робітників ферми сільгосппідприємства «Бондарка», що в Катеринопільському районі, можуть залишитись без заробітку. На сьогодні усіх тварин із підприємства вивезли. Керівник «Бондарки» запевняє, що людей про звільнення повідомили завчасно, і ще два місяці після втрати роботи їм виплачуватимуть зарплату.

0201201822533106848

Про це повідомляють «Вісті Черкащини».

Причиною закриття господарства вважають те, що тваринництво стає невигідною галуззю. Дохід від обробітку землі в рази більший, а затрат – менше.

Підсобне сільськогосподарське підприємство «Бондарка» на хуторі поблизу Шостакового було створено у 1989 році. Засновником його виступила компанія «Укргазвидобування», а директором став В’ячеслав Зайченко. Довгий час «Бондарка» розвивалася досить успішно. Так, на 2013 рік (читаємо у збірнику «Катеринопільщина: край хліба, квітів і добра») воно обробляло 693 га землі, включно з паями та державною. За короткий час тут відновили хлібопекарню, збудували мехмайстерню, гаражі для сільськогосподарської техніки, забійний цех, олійню, їдальню та придбали високопродуктивну техніку вітчизняного та зарубіжного виробництва. Підприємство спеціалізувалось на вирощуванні зернових і технічних культур, а також тваринництві для отримання молока і м’яса. Свого часу господарство утримувало 326 голів великої рогатої худоби (з якої − 78 корів) та 450 свиней.

Тетяна Івашкевич

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100