реклама

реклама

Переглянути порядок нарахування чорнобильських пенсій, вдосконалити «чорнобильський» закон, розглянути вимоги чорнобильців на сесії обласної ради, а також звернутися з ними до Президента та Верховної ради – ці та інші вимоги черкаські чорнобильці подали губернатору Черкащини та голові обласної ради.

Відбулося це, як розповів під час прес-конференції ради опозиційних сил Черкащини голова обласного осередку спілки ліквідаторів-інвалідів «Чорнобиль – 86» Олександр Петренко, після акції протесту, який чорнобильці проводили 11 січня.

Основні вимоги чорнобильців стосуються несправедливого, за їхніми словами, механізму нарахування пенсій.

– Дві людини, які призивалися в один час, жили в одній палатці, отримали однакову долю опромінення, зараз поставлені в нерівні умови. Бо в одного пенсія може бути 2 тисячі, а в іншого 5 чи 8, – обурювався чорнобилець, протоієрей Борис Бродовський.

Підтримував його й Олександр Петренко, вважаючи також несправедливим механізм призначення інших пільг.

– Ліквідаторів розділили на дві категорії. Ті, хто призивався по лінії армії, мають одні пільги, а ті, кого направляли підприємства, – інші. Хоча вони робили одну роботу, – каже пан Петренко. – Чорнобильців різних категорій просто хочуть зіштовхнути лобами.

Борис Бродовський та Олександр Петренко знову наголошували на тому, що голова обласної організації «Союз Чорнобиль» Володимир Болтенков не захищає інтереси простих чорнобильців. Тому 12 січня було прийнято рішення про створення альтернативної організації – обласного осередку спілки ліквідаторів-інвалідів «Чорнобиль – 86».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 фелікс 17.01.2012 17:50
Шановні українці!
Чорнобильці в реально бойовій обстановці, під опроміненням реально смертельними дозами радіації свідомо захистили всіх Вас та майбутнє покоління від ядерного знищення.
Тисячі із них уже мертві, а хто ще вижив, усі 100% мають хронічні хвороби, викликані радіацією.
А нелюди при владі хочуть забрати у них заслужену пенсію, яка в основному іде на лікування.
Закликаю всіх стати на захист чорнобильців, допомогти відстояти своє право на часткову компенсацію втраченого здоров"я!
Не стійте в сторонці! Крайні хати горять перші...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100