реклама

реклама

3 січня 2017 року молода лікарка із комунального закладу «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Уманської районної ради Марина Опаленко з рук голови райдержадміністрації Євгенія Данченка та голови районної ради Оксани Супрунець отримала ордер та ключі від квартири, що знаходиться в селі Піківець. З цією радісною подією лікарку привітали головний лікар Центру ПМСД Олександр Новаківський та Піківецький сільський голова Василь Тарасенко.

1515153822_2

Районна влада надала квартиру безоплатно, а ремонт здійснювався за кошти районного бюджету в сумі 145 тисяч гривень, які було виділено на сесії районної ради у жовтні 2017 року.

Марина Опаленко працює в галузі охорони здоров’я Уманського району з 2011 року. На сьогодні Марина Олександрівна займає посаду заступника головного лікаря з охорони дитинства та материнства КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Уманської районної ради.

Керівники району переконані: для залучення медичних працівників необхідно надати їм певні соціальні гарантії, в першу чергу – житло.

– Фаховий лікар має бути вмотивованим, мати гарні умови на роботі, отримувати достойну заробітну плату, бути забезпеченим житлом» – наголосила Оксана Супрунець.

Зі свого боку, Олександр Новаківський відзначив, що житло для спеціалістів первинної ланки медицини не виділялося в районі вже кілька десятків років. Тому це особливо знакова подія для медичної спільноти Уманщини. Він також наголосив, що в Уманському районі працюють 14 лікарів загальної практики – сімейної медицини. Олександр Борисович наголосив, що на даний час потребують доукомплектування сімейними лікарями амбулаторії ЗПСМ в населених пунктах Іванівка, Колодисте, Родниківка, Юрківка, Дубова, Бабанка. За його словами, більшість сімейних лікарів у районі – це люди передпенсійного та пенсійного віку, тому питання кадрового забезпечення молодими лікарями перебуває на постійному контролі.

На Уманщині завдяки співпраці районної влади, очільників територіальних громад, депутатського корпусу районної ради та керівників сільськогосподарських підприємств і фермерських господарств поступово зміцнюється матеріально-технічна база сільських закладів охорони здоров’я й підвищується рівень надання первинної медичної допомоги населенню.

Виконавчий апарат обласної ради

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100