реклама

реклама

Додаткові заходи природоохоронного напрямку формують фахівці відповідних структур ОДА, територіальних органів виконавчої влади та науковці.  Цю роботу здійснюють в межах реалізації відповідного Указу Президента України. Зокрема щодо розвитку лісового господарства, раціонального природокористування та збереження об’єктів природно-заповідного фонду. Про це йшлося на нараді під керівництвом першого заступника голови ОДА Віталія Коваля.

– Торік наприкінці листопада був прийнятий Указ Президента України «Про додаткові заходи щодо розвитку лісового господарства, раціонального природокористування та збереження об’єктів природно-заповідного фонду», – зауважив Віталій Коваль. – А вже за місяць на засіданні Кабінету Міністрів схвалено й План організації виконання зазначено Указу. Він спрямований на збереження цінних природних комплексів та екосистем, розвитку заповідної справи, лісового та водного господарства, реформування системи контролю за дотриманням природоохоронного законодавства.

IMG_7602-1024x768

Заступниця начальника Управління екології та природних ресурсів обласної адміністрації Людмила Довга сказала, що відповідальними виконавцями Плану є кілька Міністерств, в тому числі й контролюючі органи, також органи місцевого самоврядування.

Учасники наради обговорили шляхи реалізації Плану: про роботу з розширення мережі територій та об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення для збереження біорізноманіття в регіонах; активізацію міжнародного співробітництва у сфері охорони навколишнього природного середовища, розвитку заповідної справи; поліпшення екологічного стану водних об’єктів задля захисту громадян, населених пунктів від шкідливої дії вод; охорону, належний захист, раціональне використання та відтворення лісів.

У ході засідання переглянули заходи діючих обласних програм екологічного напрямку, розроблених в межах Стратегії розвитку області.

Про це інформує прес-служба Черкаської ОДА

реклама

Коментарі  

 
0 #1 ХХХ. 09.01.2018 20:18
Чи чув хто, що наша ряба хоче побудувати свої курятники в перлині України,Чигирин ському районі і качати воду з найчистішого і найбільшого у світі підземного резервуару щоб загадити Раців ,Чигирин, Тіньки, Красносілля, Трушівці, Холодний Яр.Зникне та загадиться вода в криницях з яких воду пили ще наші діди, бабусі.Вонь буде така , що ні один турист і носа у ці краї не покаже.Дороги розіб"ють. Приклад уже є, он в Канівському районі уже все це зробили, тепер нову жертву шукають, упирі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100