реклама
Sucurity Police

реклама

Черкаська міська рада не підтримала проект бюджету на 2018 рік. Незважаючи на присутність на сесії пенсіонерів із плакатами, котрі вимагали ухвалити бюджет, рішення було негативним.

IMG_20180110_123746

У зриві ухвалення бюджету прихильники та опоненти міського голови Анатолія Бондаренка звинуватили одне одного.

Рішенню передувала жвава дискусія, чи можуть депутати голосувати за бюджет без попереднього рішення виконкому. Одні (в тому числі директор фінансового департаменту Наталя Джуган) наполягали на тому, що процедуру прийняття бюджету і так порушено, адже його мали ухвалити до 25 грудня, тож міськрада має взяти на себе відповідальність і ухвалити бюджет. На  думку Джуган, прийняття бюджету, хоч би і без рішення виконкому, дозволило б принаймні фінансувати січневі витрати за формулою 1/12 від торішнього бюджету. Інші (в тому числі секретар міськради Олександр Радуцький) наполягали, що бюджет спочатку має схвалити виконком.

Нагадаємо, раніше виконком багато разів не зміг зібрати кворум, щоб проголосувати за проект бюджету.

Тривале обговорення та консультації під час сесії завершилися заявами депутатів-представників фракцій.

Свободівець Ярослав Нищик заявив, що «Свобода» не голосуватиме за бюджет без рішення виконкому. «Допомагати міському голові робити гарне обличчя при поганій грі ми не будемо», – сказав Нищик.

Депутат – представник «Громадянської позиції» Руслан Зоря сказав, що навіть після прийняття бюджету бюджетники не отримають виплат і пільг. Тож голосувати «Громадянська позиція» не збирається.

Представник Партії вільних демократів Олександр Згіблов заявив, що його партія завжди виступає тільки за законні рішення, тому за бюджет не голосуватиме.

Костянтин Чернецький від Блоку Петра Порошенка «Солідарність» підтримав колег – винесення питання про бюджет на цю сесію «не є відповідальним і коректним».

Представник «Черкащан» Павло Карась наголосив, що закон про місцеве самоврядування твердить, що прийняття бюджету є виключною компетенцією міської ради. І хоча Бюджетний кодекс передбачає іншу процедуру, положення закону про місцеве самоврядування ніхто не скасовував. Якби бюджет було прийнято, це дало б можливість розблокувати бюджетний процес і розпочати соціальні виплати.

Представник «Самопомочі» Олексій Романов вибачився у громади за те, що у декого з депутатів «немає совісті». Місто опинилося в заручниках тих, хто саботував роботу виконкому. «Це все є елементами політичного шантажу: кожна із двох груп у міськраді хоче мати в раді більшість. А ви всі є їхніми заручниками», – сказав Романов.

На останок "одуматися і підтримати бюджет" депутатів закликав і священик Істинно-православної церкви отець Андрій.

Міський голова Анатолій Бондаренко, підсумовуючи дискусію, сказав, що, на його думку, міська рада є органом, вищим за виконком, тож має право прийняти бюджет.

Як результат дискусії, більшість депутатів під час поіменного голосування заявили: «Я не голосую». За бюджет проголосувало лише 17 депутатів.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #7 Олесь 10.01.2018 18:54
Порошенківське у.....ище радуцькі, чернецькі, мирзи та інша гниль гноблять місто. Не бути вашому Радуцькому міським головою. мер має бути українцем, а не момоном!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #6 Н 10.01.2018 17:39
Звісно....нащо окремим "особинам" той бюджет, їм і без зарплат пречудово живеться. А пересічні люди - то ж для них навіть і не люди... Обранці, б...., НАРОДНІ!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #5 Любомир 10.01.2018 16:28
Джуган - молодець, не боіться босоти. Грамотна б..а. Уважуха!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #4 Андрій 10.01.2018 16:09
До чого осатаніли радуцькі-бородаї! Готові місто похоронити, аби з жиру лопнути.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Надія. 10.01.2018 14:34
Каструля, як завжди хотів бути самим хитрим. Не пройшло. Таки напевне заставлять його переглянути витратну частину бюджету.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 Вчитель 10.01.2018 13:01
17 депутатів - не так і мало!! Є ще совісні депутати у раді!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #1 Любов Майборода 10.01.2018 12:59
Сесія міської є вищим органом і може прийняти будь-яке рішення, в тому числі і бюджет. Є рішення бюджетної комісії - депутати забов`язані були прийняти бюджет! Прошу оприлюднити поіменне голосування.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100