реклама
Sucurity Police

реклама

Комп'ютерні технології - на допомогу лісівникам. Електронний облік деревини вже цьогоріч запровадять у Черкаському лісгоспі. З-поміж десяти лісогосподарських підприємств Черкащини саме це підприємство було обрано пілотним для реалізації проекту, ініційованого Держлісагенством України.

За словами директора ДП «Черкаське лісове господарство» Андрія Пустовіта, таке нововведення дозволить підвищити якість обліку деревини та зменшить кількість паперообігу. Апробовувати переваги цього нововведення працівники підприємства розпочали уже з початку року. Наразі проводиться підготовка фахівців та здійснюється дозакупівля необхідної кількості обладнання.

Впровадити нову систему обліку у повному обсязі у лісгоспі планують уже з 1 квітня, після того як досконало відпрацюють цю технологію.

Як пояснює керівник Черкаського лісгоспу, обліковувати деревину будуть завдяки спеціальному маркуванню та використанню вже знайомих українським споживачам бирок зі штрих-кодом. Така бирка буде кріпитися на кожну колоду деревини. За допомогою спеціального міні-комп’ютера (КПК) лісівники скануватимуть ці штрих-коди та передаватимуть дані до центрального сервера лісгоспу, де буде створено єдину базу обліку. Використання ж мобільних принтерів дасть змогу на місцях заготівлі оперативно роздруковувати специфікацію для відпуску деревини.

- Звичайно, найголовніше зараз зважено та осмислено перебудувати свою роботу, змінити підходи до вже звичної нам процедури обліку деревини, - зазначає Андрій Пустовіт. - Це революційна система, і, можливо, не всі з ентузіазмом сприймуть таке нововведення, проте ми переконані, що ця технологія на практиці доведе свою високу ефективність.

Якщо таке нововведення позитивно зарекомендує себе, то до кінця року обласне управління лісового та мисливського господарства планує запровадити його на всіх підпорядкованих йому підприємствах, інформують в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100