реклама

реклама

Фахівці Черкаської районної адміністрації, Агенції регіонального розвитку разом із партнерами німецького міста Гота працюють над проектом енергоефективності у населених пунктах Черкаського району.

2607418eb931b0e4cba5a1047fd28d9d_L

Про це повідомляють «Сільські обрії».

Домовленості щодо співпраці були досягнуті торік під час офіційного візиту німецької делегації з району та міста Гота в Черкаський район. Тож попереду навчання, обмін досвідом, і власне, реалізація енергозберігаючих заходів. І перші результати очікують вже впродовж цього року.

Для Черкаського району, зазначають владники, питання впровадження сучасних технологій в енергетиці нині надважливе.

– Торік стояло питання визначити відповідальну особу, яка займатиметься розробкою енергостратегії району, – зауважив голова адміністрації Анатолій Яріш. – Нині маємо професіонала в цій справі обласного рівня. Це енергоаудитор Агенції регіонального розвитку Антон Нємєц. Наразі ми готуємо пропозиції до проекту енергоефективності в Черкаському районі, тому всі поради, діалоги та обговорення в цьому напрямку з німецькими партнерам для нас важливі та актуальні.

Тож найближчим часом фахівці складуть план сталого розвитку, який презентують міжнародним організаціям. Німецькі партнери зазначають, що зацікавлені у такому співробітництві, адже для них важливо, аби Україна інтегрувалася в Європу, де концепт впровадження енергоефективних заходів, збереження довкілля, застосування відновлювальних джерел енергії є базовим у розвитку. Відтак, адміністрація міста Гота найближчим часом готова зустрітися з делегацією управлінців Черкаського району, аби вже детально обговорити всі пункти спільного проекту.

– Комплексний підхід впровадження системи енергоефективності у Черкаському районі надасть змогу не тільки заощаджувати чималі кошти при оплаті за енергоносії, а й допоможе створити комфортні умови для жителів району, адже енергозберігаючі технології застосовуватимуть в різних сферах, – зауважив голова районної ради Олексій Собко.

836

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100