реклама

реклама

Сьогодні «Черкасигаз» проводить обговорення щодо підняття тарифів за участі представників громади (хоч про формат заходу так і не домовилися). Під час обговорення, на якому керівник структури спершу сказав, що тарифи не підніматимуться, а потім зауважив, що такого не говорив, порушувалося питання діяльності компанії.

rizik--pravo-profesionaliv

Як зауважили присутні, чи має право «Черкасигаз» взагалі торгувати газом, який видобувається з надр землі і є власністю українського народу.

– Земля теж належить українському народу, то давайте підемо розорювати землі Косюка! І садитимемо там яблуні! – зреагував керівник «Черкасигазу» Сергій Буян.

– А давайте! – підтримали деякі присутні.

– Ні-ні, я не буду, – зразу відмовився Сергій Буян.

Опісля Буян пояснив, що мав на увазі, говорячи про надра.

– Права на надра надаються певним людям у всіх країна. Я трохи з цим знайомий, бо знаю як це робиться в Єгипті, Тунісі, Лівії. Туніс і Лівія, до речі, гарний приклад, поки туди не залізли «наші друзі» і не зробили кольорову революцію… Отже, всюди встановлюється рента і видобувальник платить ренту і віддає кошти в бюджет! Це і є забезпечення норми про власність народу. А вже бюджет є народним! І вже після сплати ренти газ належить видобувальнику. Ми вже отримуємо газ як товар і маємо розприділити його тим, хто за нього заплатив, – сказав Буян.

Нагадаємо, що український мільярдер Юрій Косюк, згаданий Буяном, є власником компанії «Миронівський хлібопродукт», що реалізує власну продукцію під торговельною маркою «Наша ряба» і орендує землі, зокрема, і на Черкащині.

*відеотрансляцію обговорення вів журналіст Вадим Комаров.

реклама

Коментарі  

 
+20 #1 Черкас 11.01.2018 13:51
Св...та цей Буян - і не приховує ні те, що рашко-ватан за переконаннями, ні те, що прагне видавити з черкащан максимальні розцінки на газ.
Косюк, дай йому між роги - хоч якась із тебе користь буде!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100