реклама

реклама

Черкаський юрист і журналіст Валерій Макеєв вважає, що єдиним можливим виходом із ситуації, що склалася з прийняттям бюджету Черкас, є виконання міськрадою функцій виконкому.

Макеев – По-суті, ми маємо отримати виконком для одного рішення – прийняття бюджету, – сказав Валерій Федорович у своїй телепередачі «72 години». – І взагалі, хто сказав, що виконком, який, до речі, діє на підставі закону, прийнятого ще в 1991 році, проголосує за бюджет? А якщо не проголосує?

Валерій Макеєв вважає, що єдиним виходом із ситуації є такий: Черкаська міська рада має прийняти на себе повноваження свого виконавчого комітету і голосувати за будь-яке рішення своїм повним складом.

– У цьому разі кількість тих, хто голосує, буде перевищувати кількість тих, хто перебуває на лікарняному, – вважає юрист. – Хіба що епідемія...

Нагадаємо, Черкаська міська рада не прийняла бюджет на 2018 рік, тож усі бюджетні установи міста залишилися без фінансування. Формальною причиною відмови депутатів голосувати за бюджет є неприйняття його виконкомом міськради. У свою чергу, виконком уже впродовж багатьох тижнів не може зібратися на засідання.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #6 Левко 12.01.2018 17:13
До Л.В. А депутати міської ради не законно обрані? Який голова, такі й танці. А Ви в шнирях у залізяки неосвіченної?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #5 асоціація міст 12.01.2018 15:40
Правильне рішення. Персональну відповідальніст ь за бюджет несе міський голова, а колективну - депутати міської ради. Місто на грані колапсу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 Надія. 12.01.2018 15:19
В цій пропозиції таки щось є. А якщо ще, якимсь чином ,провести в депутати Майбороду_,- бюджет буде пройнято в режимі Приват-24.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-10 #3 Наталія 12.01.2018 11:49
Дякую Валерію Федоровичу за розумні поради. Свого часу був фаховим членом вионкому на відміну від сьогодняшних бариг.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Любов Майборода 12.01.2018 11:38
Сесія ради не має права необрунтовано блокувати проект бюджету, внесений міським головою. Депутати, які НЕ ГОЛОСУВАЛИ ЗА БЮДЖЕТ, забов`язані ПУБЛІЧНО та поіменно пояснити свою позицію з приводу БЮДЖЕТНОГО ДОКУМЕНТУ. Свої пропозиції слід направити в бюджетну комісію для узагальнення. Всі терміни прийняття бюджету минули. Зрив бюджетного процесу слід розцінювати як заколот проти діяльності ЗАКОННООБРАНОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ,
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #1 Нотаріус 12.01.2018 10:23
Прочерк, признайтесь, Макеев вам за публикации своего бреда доплачивает?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100