реклама

реклама

За участю студентів факультету мистецтв в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла тичини відбулася презентація арт-проекту «Платтьопис» відомого одеського дизайнера Володимира Уманенка. Ініціатором мистецького заходу виступила завідувач кафедри образотворчого мистецтва УДПУ Ольга Музика.

0(1)

З творчим проектом дизайнера наші митці ознайомились на виставці в картинній галереї. Викладачі і студенти спеціальності «Образотворче мистецтво», поспілкувавшись із автором, з радістю прийняли його пропозицію «оживити» сукні, продемонструвавши їх на моделях.

Митець започаткував свій проект ще у 1996 році, створивши серію білих суконь.А першу сукню він пошив у 10 років для сестри, і до цього часу не полишає це заняття, викликаючи в глядачів свою, власну ілюзію розуміння життя.Сукні Володимир Уманенко віддавав авторкам-жінкам, які на білому полотні відтворювали своє світобачення, ділилися найпотаємнішим. Отож у кожної сукні – своя історія, яка відображає внутрішній світ і стан жінки, і яку глядач бачить по-своєму.Художник переконаний, що кожна жінка повинна мати таку сукню. Він любить життя, займається улюбленою справою, залучаючи до неї всіх закоханих у творчість людей.

І ось, нарешті, довгоочікувані сукні прибули в УДПУ. Зовсім мало часу було на підготовку презентації – всього кілька днів, але це було цікаво, захоплююче. У ролі моделей виступили студенти спеціальності «Образотворче мистецтво», а також доньки викладачів, які майстерно втілили жіночі образи-сукні, доповнивши їх створеними власноруч аксесуарами, макіяжем, зачісками, розписами.

Це було справжнє дефіле– незабутнє, феєричне!Моделі хвилювались, адже досвіду демонстрування одягу на сцені вони не мали. Але всі добре справились із завданням!

Володимир Уманенко, який був присутній на показі особисто, після демонстрації колекції розповів історію кожної сукні та спілкувався з глядачами.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100