реклама

реклама

Нарада щодо підбиття підсумків роботи у сфері цивільного захисту у 2011 році та визначення основних завдань на 2012 рік відбулася вчора у Черкаському обласному Будинку рад. Нараді передувало нагородження та присвоєння звань. Опісля начальники звітували, а підлеглі слухали.

– Я не хочу, щоб у присутніх склалося враження, що це сьогодні добрі брежнєвські часи, коли за трибуну вийшли, похвалили, подякували і пішли далі, - зазначив у своєму виступі присутній на нараді заступник міністра МНС України Віталій Бут. – Я хочу запевнити, особливо представників ЗМІ, що зараз обласна рада, облдержадміністрація, обласне управління МНС працюють як єдина команда…

Віталій Бут також озвучив статистику надзвичайних подій і вказав на недоліки управлінь. Він наголосив, що 2012 рік буде не простим для працівників галузі, адже влітку Україна прийматиме європейський футбольний чемпіонат. За словами Віталія Петровича, вочевидь і представники Черкаського гарнізону будуть залучені до відповідних заходів, де вони мають показати високий професійний рівень.

Також Віталій Бут повідомив учасникам наради про нещодавно прийняту постанову Уряду про скорочення управлінських кадрів в системі цивільного захисту та підсилення особового складу на місцях.

– У пресі зараз з’являється багато інформації з-приводу розформування МНС. До Нового року до нас в міністерство надійшов документ підписаний міністром юстиції Лавриновичем щодо вивчення можливості об’єднання міністерства надзвичайних ситуацій, інших структур до МВС. Такий досвід давно напрацьовується. Але ніякої ліквідації МНС поки не передбачається. Це можливо буде робитися у перспективі, в ході адміністративної реформи. А зараз наша служба довела свою ефективність і ніхто розформовувати не буде, – сказав Віталій Бут.

Після виступу Бута нарада продовжилася. Однак сам Віталій Бут в оточенні черкаського обласного керівництва покинув нараду.

Трохи статистики. Протягом 2011 року в області виникло 5 надзвичайних ситуацій, що, на жаль, на 1 або 25% більше, ніж у 2010-му. На нараді було озвучено, що завдяки своєчасному проведенню рятувальних заходів під час 2128 надзвичайних подій врятовано життя 47 громадян.

Опісля підсумкового засідання відбулися тактико-спеціальні навчання з організації пошуку і рятування людей у зимово-весняний період на водних об’єктах області. Стосовно стану пожежної безпеки: на понад 20% відбулося скорочення кількості пожеж, проте на 16% зріс показник загиблих від них. Як зауважили доповідачі, однією з основних проблем залишається низький рівень організації пожежогасіння на селі, одним зі шляхів вирішення якої є створення місцевих пожежних команд. Відповідна робота проводиться: нині на Черкащині діє 62 МПК, у 2012 році планується створення ще 16. Досить гострим та таким, що негативно впливає на ситуацію є також питання централізованого оповіщення.

Серед важливих проблем, що постійно виникають в області, є надзвичайні події на воді. Протягом 2011 року на водних об’єктах Черкащини загинуло 62 особи, з них 5 дітей, хоча порівняно з попереднім роком це суттєве скорочення – майже на 30%.


реклама

Коментарі  

 
0 #2 Дмитро 25.01.2012 13:11
Не погоджуся, такі наради саме і привертають увагу депутатів та органів влади до проблем цивільного захисту і зокрема багатостраждаль ного Міністерства. Від Гвоздя нічого не залежить, він не є розпорядником коштів, що дали з Києва, з тим і "воюй". Взагалі, вважаю, що навіть за таких умов він зробив дуже багато, скільки нової техніки зявилося? а ремонти в усіх підрозділах? А те, що він на відміну від інших, намагається не набити власну кишеню, а врятувати те що має багаторічну славну історію - і газету, і пожежно-прикладний спорт, це вважаю за вчинок керівника, а не крахобора. І взагалі не знаю випадків, щоб він щось просив або вимагав для себе.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 КРУК 18.01.2012 14:56
Взагалі не розумію цих показушних нарад та підведень підсумків!!! В МНС (в крайньому разі в Черкаській області) техніка не укомплектована, паливно-мастильних матеріалів нема! Розвал процвітає не тільки в країні в цілому, але і в МНС конкретно!
Керівництво від особового складу вимагає то підписуватись на газети-журнали, то перераховувати з кожної своєї зарплати кошти не відомо на які справи!....
Люди при найменшій можливості тікають з контори, аби не бути хробаком... нажаль генерал Гвоздь (депутат ОДА від ПР) розвалив дану структуру в Черкаській області!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100