реклама

реклама

Уманською місцевою прокуратурою на виконання ст.26 Закону України «Про прокуратуру», ст.22 Закону «Про попереднє ув’язнення», галузевого наказу Генерального прокурора України №161-2016, проведено комплексну перевірку додержання конституційних прав і свобод людини, вимог належного розгляду та вирішення заяв, клопотань, скарг та пропозицій ув’язнених; законодавства, спрямованого на запобігання катуванням та іншому жорстокому поводженню із ними; режиму, порядку та умов тримання затриманих осіб, а також осіб, до яких застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою; їх конвоювання; вимог законодавства про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення, про пожежну безпеку, технічної обладнаності та організації діяльності установи попереднього увязнення – ізолятора тимчасового тримання №2 Головного управління Національної поліції в Черкаській області.

index

Перевіркою стану додержання вимог законодавства України щодо порядку і умов тримання громадян, які утримувалися у спеціальній установі, встановлено, що мають місце порушення конституційних прав громадян, які потребують негайного їх усунення, а умови тримання осіб в ІТТ ще не повною мірою відповідають вимогам чинного законодавства та міжнародним нормам і стандартам.

Зокрема, упродовж ІІ півріччя 2017 року мали місце порушення низки норм належного матеріально-побутового, медико-санітарного забезпечення та вимог Правил пожежної безпеки в Україні; дотримання законодавства про листування арештованих.

Окрім того, в ізоляторі тимчасового тримання упродовж тривалого часу не обладнано спеціальну кімнату для проведення побачень, що унеможливлює надання побачень з родичами або іншими особами; спеціальну кімнату (ізольоване, тепле, добре освітлене приміщення) для обшуку затриманих та арештованих.

З метою усунення виявлених недоліків у діяльності службових осіб піднаглядної установи внесено акт прокурорського реагування.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 депутат 13.01.2018 18:37
Цікаво чи прокуратура не вбачає порушень конституційних прав громадян, коли зимою відключають опалення, коли при пенсії близько 1500 грн. медичні послуги сягають десятків тисяч грн., та ряд інших питань?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100