реклама

реклама

Освітяни висловили свою точку зору щодо висвітлення на «ТСН» інформації про коритнянську школу Монастирищенського району.

– Освіта Черкащини була прикладом для інших регіонів в усі часи. Її вихідцями є відомі всій Україні педагоги Олександр Захаренко, Казимир Заремба та багато інших представників цієї важливої професії. В області багато робиться задля подальшого розвитку цієї галузі. Тому ми боляче сприйняли ці телепрограми, – відзначила під час прес-конференції 17 січня голова обкому профспілки працівників освіти і науки Федерації профспілок Черкащини Ольга Жалдак.

Вона не приховувала, що сфера освіти не позбавлена й проблемних питань, але над їх вирішенням працюють і освітяни, і батьківські комітети, і обласна та місцева влада. Обком профспілки, який очолює Ольга Жалдак, неодноразово порушував питання підвищення заробітних плат, які, до речі, минулого року кілька разів підвищувалися. Діє й обласна програма «Вчитель». За підтримки обласного та місцевих бюджетів, зокрема, вирішується питання надання житла для педагогів. І цей досвід є одним із найуспішніших в Україні.

Звісно, існують проблеми матеріального забезпечення, як і в державі загалом. Але якість сільської освіти, в цілому, не поступається міській. А випускники сільських шкіл Черкащини вступають до вищих навчальних закладів та не менш успішно там навчаються.

До обговорення порушеної теми долучились директор Стеблівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Корсунь-Шевченківської райради Галина Миронюк та директор Сигнаївського НВК «Дошкільний навчальний комплекс-ЗОШ», школи-родини Людмила Свердел. Вони на  прикладі сільських шкіл підтвердили, що школа займає особливе місце в житті села. За їхніми словами, проводиться результативна робота з покращення матеріальної бази та виховної роботи учнів. Підтвердженням є те, що обидві школи входять в сотню найкращих шкіл України.

Фактично усі навчальні заклади Черкащини мають комп’ютерне забезпечення та доступ до Інтернету, а шкільні бібліотеки – підручники, повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

Начальник Головного  управління освіти і науки облдержадміністрації Іван Шарапа підтвердив, що усі підручники, які централізовано надходять в область, своєчасно розповсюджуються в усі регіони Черкащини.

Він та його колеги закликали журналістів до подальшої активної та об’єктивної співпраці.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+22 #12 Українець 19.01.2012 21:20
Ользі Жалдак та Людмилі СВЕРДЕЛ !
Пані Ольго та пані Людмило, а може вже досить з нас "Потемкинских деревень"!
Як про мене, "1+1" створили досить цікаву і ефективну серію спецрепортажів. Чекав на кожен випуск. Що, що показано в них не правда для сільської школи - плинність чи відсутність учителів-предметників? мізерні зарплати вчителя та відсутність для нього житла? відсутність підручників? націю, яка вже спивається (за відсутності дозвілля) зі шкільної парти? побутові умови для учня-вчителя, вибачте, у 21 сторіччі зручності на вулиці (про ванну чи душ годі і говорити)? І саме боляче - відсутність (повна !) перспективи для цієї молоді !!! Що тішить - так це дитяча щирість цих діточок, та чи варті від цього радіти...
І це при тому, що Черкащина не сама гірша! І певно, що Дмитро Табачник ну дуже, дуже вже лукавить даючи такі некомпетентні коментарі на камеру. Гірко та бридко ....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #11 Ужасть 19.01.2012 10:54
Тому ми боляче сприйняли ці телепрограми, – відзначила під час прес-конференції 17 січня голова обкому профспілки працівників освіти і науки Федерації профспілок Черкащини Ольга Жалдак.
Шановная! А почему бы Вам не с трибуны трубить о успехах, а на деле отправить своих внуков, внуков губернатора и его замов в эту самую передовую школу с.Корытня. И на деле доказать сказанное Вами. Извините, мы уже давно знаем: сколько не говори мед, во рту сладко не станет.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #10 Оксана Колісник 18.01.2012 20:55
Тут один із фінансистів розповідав мені про недоцільність навчання музикантів за бюджетний кошт : "Багато їх у нас з трьох училищ! Всеодно не йдуть працювати за спеціальністю." Хотіла б я порахувати вчительські дипломи у далеких шухлядах, інженерів на посаді вантажників чи мерчендайзерів лікеро-горілчаної товарної групи А ось ніхто не ставить питання про закриття ЧНУ чи ЧДТУ. Я це до того, що причини більшості освітянських проблем лежать поза межами галузі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #9 олександр 18.01.2012 20:41
по роси хороший сюжет показали!она весь негатив показала!грязна я журналистка!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #8 sergo 18.01.2012 19:27
правда глаза колет?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #7 sergo 18.01.2012 19:26
не верь глазам своим!а верь что тетя говорит!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #6 ЧОРНИЙ ПОЛКОВНИК 18.01.2012 18:33
Та на пенсію потрібно гнати сран..ю мітлою і Табачника, і Шарапу, і Жалдак!
Всі вони запевняють, що все добре... А ви поїдьте в ту Коритню та й поспілкуйтесь з учнями, батьками, вчителями... Почуєте, що вам скажуть. І таке не тільки в Коритні! Гнати!!!
А телеканалу "ТСН" побажання - проводьте такі рейди частіше. І не тільки в галузі освіти! Матеріалів буде..... Поб'єте всі рекорди популярності!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #5 Mardo 18.01.2012 17:49
Хай краще не "боляче сприймають",а йдуть у відставку,уступ ають місце молодим.
Жолдак вже скоро буде 300 років і вона вже не розуміє слова "боляче".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 саша 18.01.2012 16:29
Видно, что под диктовку все сказала. Им не понять, что сегодня есть интернет, и обман в газете уже не работает.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #3 Сергій 18.01.2012 16:08
якість сільської освіти, в цілому, не поступається міській - скорее исключение чем правило.
Журналисты ТСН - молодцы.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100