реклама

реклама

Співголова фракції опозиційного блоку в парламенті Олександр Вілкул зажадав, щоб Верховна Рада припинила політичні чвари і почала приймати закони, спрямовані на відновлення миру і економіки. На своїй сторінці в Facebook він написав: «Треба створити умови для роботи підприємств. Тільки це дасть реальне зростання зарплат і пенсій. А друкарський верстат, який уже парує, треба зупинити! Збільшення не забезпеченої реальним виробництвом грошової маси вже призвело до того, що в 2017 інфляція склала 14%. Зростання цін зашкалює».

cobro-abuso2

Зростання цін в Україні в 2017 році вище рівня всіх країн Європи і СНД. За даними Світового банку, ВВП України на душу населення з 2013 року впав в 2 рази і становить близько 2 тис. дол. США, що можна порівняти з показниками найбідніших країн планети. Міжнародне рейтингове агентство Moody's вважає, що рекордно низький ВВП України залишиться таким і 2018 році. У Міжнародному рейтингу Bloomberg's Misery Index, який показує рівень бідності і знедоленості країн, Україна потрапила в десятку найбідніших країн.

Опозиціонер наголосив: «З 1.01.2018 в Україні встановлений прожитковий мінімум всього 1700 грн / місяць. По курсу 28 це 2 дол / день! При цьому ООН визначає поріг бідності в 5 дол / день».

Вілкул зазначив, що тільки підтримка промисловості та економіки забезпечить реальне, а не інфляційне зростання зарплат і пенсій. А в даний час навіть незначні підвищення виплат з'їдаються зростанням цін і тарифів.

ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК подав до парламенту відповідні законопроекти про підтримку промисловості і зниження тарифів, але влада блокує їх прийняття вже третій рік.

* Матеріал надано прес-службою політика.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #3 Ірина 16.01.2018 01:27
Вілкул - продажна московська скотиняка, як і увесь Опозиційний блок. Люди на Сході гинуть, а йому б до влади головне дібратися, а потім з потрохами Москві продатися, головне не продешевити
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 Реаліст 15.01.2018 17:54
Обирай партію Вілкула - і ти матимеш ті самі 1700 мінімалки, тільки у гнилих рос.рублях!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #1 Та ні. 15.01.2018 15:59
ПРивіт, геноцид
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100