реклама

реклама

У прокурора Черкаської області Миколи Лісового викликає стурбованість якість досудового слідства в органах прокуратури. При зменшенні на 20% кількості розслідуваних кримінальних справ на додаткове розслідування судами повернуто 15 справ, їх питома вага склала 3,6%. Більш ніж утричі зросла кількість направлених до суду справ для звільнення осіб від кримінальної відповідальності, на 16% збільшилася кількість закритих справ.

Такі дані були озвучені на розширеному засіданні колегії про підсумки роботи органів прокуратури області за минулий рік. Як інформує прес-секретар прокурора області Ольга Лактіонова, колегія проходила в Черкасах 17 січня за участі заступника Генерального прокурора України Віктора Занфірова.

З-поміж іншого у Миколи Лісового викликає стурбованість ситуація щодо якості нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ області. Потребує активізації нагляд за проведенням досудового слідства органами податкової міліції. Є зауваження також до якості нагляду за проведенням досудового слідства органами служби безпеки.

Не викриваються правоохоронцями області корупційні правопорушення серед державних службовців 1-4 категорії, депутатів місцевих рад, посадових осіб обласної та районних державний адміністрацій, працівників судової гілки влади.

Є проблеми в питаннях додержання законодавства в Черкаському слідчому ізоляторі щодо його значного переповнення. Це призводить до погіршення матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення ув’язнених.

- Цьому питанню приділяється особлива увага зі сторони Євросоюзу. Тому Генеральний прокурор України поставив перед нами завдання зробити усе можливе для усунення цих недоліків. Своїм наказом він зобов’язав особисто прокурорів здійснювати організацію нагляду з цих питань, - зазначив у своєму виступі прокурор області Микола Лісовий.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #3 Dynamo 19.01.2012 14:37
Прокуратура - найприбутковіше місце в органах. Там статки помічника прокурора інколи сягають 50 тис. на місяць. Відпочивають працівники Прокуратури в найдорожчих Черкаських ресторанах. Наприклад постійно банкети в "Государі"
Прокуратуру до того ж ніхто не контролює, це остання інстанція... тож бажаю пану Лісовому нових придбань у Новому році (а то в декларації сказано що в прокурора області з усього майна - автомобль москвич :lol: :lol: :lol: )
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 ЧОРНИЙ ПОЛКОВНИК 18.01.2012 18:38
Низька якість роботи правоохоронних органів - результат їх "наполегливого" навчання у вишах. А саме головне - на роботі думають не про роботу, а про престижні автомобілі, відпочинок за кордоном, комфортне житло... та де взяти кошти на ці мрії.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #1 саша 18.01.2012 16:31
А какой смысл проверять? Что, подследственных домой распускать если места не хватает?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100