реклама

реклама

Сьогодні у Черкасах штучно нагнітається проблема навколо реформування системи пасажирських перевезень. Так вважає депутат черкаської міської ради, член комісії з питань комунальної власності та житлово-комунального господарства Микола Мирза.

– Перевізники обурені появою альтернативи їх маршруткам - у вигляді сучасних великих автобусів шведського виробництва, екологічно чистих (стандарту «Євро-4», працюють на газу), містких (до 100 пасажирів), комфортабельних (укомплектовані кондиціонерами) та зручних для користування людьми похилого віку і людьми з обмеженими можливостями (обладнані підніжками), – говорить Микола Мирза. – Наразі ці автобуси курсують одним із найзатребуваніших черкащанами маршрутом №1. І мені дуже хочеться, аби у перспективі такі ж автобуси змогли перевозити і дахнівчан. Бо великою проблемою Дахнівки є те, що вранці мешканці мікрорайону не можуть нормально дістатись на роботу - у час пік просто не вистачає автобусів.

За словами депутата, він звертався до перевізника, що обслуговує Дахнівку - із проханням змінити графік і пускати вранці підряд кілька автобусів, аби люди не спізнювались на роботу і добирались у нормальних умовах.

– У тому, що перевізники сьогодні, на жаль, більше думають про свій бізнес, ніж про людей, мені довелося переконатися особисто, – каже Микола Мирза.

Реформування системи перевезень, на переконання депутата, давно стало на часі – протягом багатьох років її ніхто не намагався вдосконалити, все йшло самопливом.

– Маршрути формували самі перевізники – саме тому у нас сьогодні курсує аж 350 маршруток – і саме тому деякі маршрути такі незручні, що передбачають кілька пересадок і витрати зайвих коштів для пасажирів, – обурюється Микола Мирза. – Мені достеменно відомо, що у 2008 році перевізниками було підписано угоду з міською владою, яка передбачала, що по закінченню дії цієї трирічної угоди перевізники мають створити можливість перевезення пасажирів автобусами великої місткості. Жоден з них цього зобов’язання не виконав. А сьогодні перевізники здіймають бучу, що їх нібито просто хочуть вижити із ринку... Підхід до питання реформування системи пасажирських перевезень у Черкасах, на мою думку, повинен враховувати світовий, європейський досвід. Передовсім, розробляти міські маршрути повинні  фахівці – в результаті чого перевезення черкащан зможе виконувати значно менша кількість маршруток. Відповідно – і загазованість міських вулиць стане меншою. Замовником перевезень має стати місто – що замовлятиме перевізникам послуги і платитиме за них, відповідно до фактичного кілометражу. Така система позбавить маршрутки інтересу ганятись наввипередки, порушуючи безпеку руху і піддаючи ризику безпеку пасажирів.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #18 Пенсионер 14.02.2012 13:43
ДА.да это уж точно. всё идет от Мерии, они сами наваривают там сколько хотят и почему-то в городах Киев, Ровно маршрутки ездят с ценой 2 грн. и им это окупается и 4 места допускается проезда по удостоверениям и не только инвалидам, а и ветеранам труда,только в Черкассах нет бюджета для пенсионеров, но себе на компьютеры и привилегии быстро, за наш счет находят. Нужно просто менять их подчистую, тогда что-то действительно измениться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #17 sergo 19.01.2012 20:55
Цитую Погляд:
Хамовиті і воруваті перевізники-це все надбання Черкас у сфері транспорту. Звиклі до монополії гуртом, до дерибану цього ринку. Хто б не намагася перекрити їм кисень-нехай навіть Одарич з компанією-можна тільки дякувати, аби місто здихалося пазів-гробовозів і богданів-костотрясів!!!
знаю нескольких перевозщиков из них пока не одного вора гос средств в отличии от тех что в мерии не числится как имиллионеров тоже.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #16 Оксана Колісник 19.01.2012 20:28
Цитую Погляд:
Краще французький вторчермет, ніж кацапські судо-гробіки під назвою "ПАЗ" і деревяні "Богдани". А перевізники ЗАЖЕРЛИСЯ, причому всі без винятку.
Чуєте, Ви щось важче від комп'ютерної клавіатури в руках тримали? Якщо так, то обгрунтовуйте свої претензії. Або ж, принаймні, змініть тон. До речі, десь іще є і наш "Лаз".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #15 Василь 19.01.2012 19:55
Цитую Вчитель:
Головний бізнес-партнер мера, незмінний учасник всіх фінансових оборуток, починая від піонертабору "Орлятко" і завершуючи освоєнням бюджету на "ремонті доріг" Микола Мірза добре знає історію. І пам`ятає чим завершили вожді Третього рейху. Їх з Одаричем чекає те саме.

Погоджуюсь - ця солодка парочка ходе по лезу бритви. За п`ять років такого нахомутали, що COZA NOCTRA відпочиває.. :zzz
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #14 Погляд 19.01.2012 17:11
Краще французький вторчермет, ніж кацапські судо-гробіки під назвою "ПАЗ" і деревяні "Богдани". А перевізники ЗАЖЕРЛИСЯ, причому всі без винятку.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #13 Андрей 19.01.2012 12:29
Умно. Это же Мерзы автобусы ходят по маршруту №1. Легко выхвалять свой личный бизнес и гнать на конкурентов.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #12 Достали 19.01.2012 11:20
Цитую sergo:
а почему не покупают новые тролейбусы а старый чермет?или на них навара нет?

А ви як думаєте, sergo?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #11 Погляд 19.01.2012 11:20
А Вчитель сміливий, ач як лупонув того Мирзу..з-за рогу :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #10 Лариса Павловна 19.01.2012 10:06
Цитую Крайний правый:
Ну держись Мирза, сейчас тебя "мочить" начнут! "Возмущенные мешканці" :lol:

Общественный транспорт - удовлетворяет большинство граждан нашего города. Почему Мирзы и Одарич, которые НИКОГДА им на пользуются, а ездят на шикарных иномарках, решают за нас? Вы на всем имеете навар - неужели Вам мало?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #9 Дзюдоіст 19.01.2012 09:56
Одарич з Мирзою - "два сапога - пара". Обоє мають освіту 10 класів і неабиякий хист до авантюр. Шведські автобуси куплять через фірму Дзюби, навар поділять і поїдуть далі..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100