реклама

реклама

Поціновувачі авторської пісні Черкаського району називають жительку села Мошни Оксану Раскевич місцевим соловейком, адже її чарівний спів під власний акомпонемент-гітару зачаровує слухачів різної вікової категорії та статі. На концерти з її участю приїжджають шанувальники навіть із інших районів області, пише «Дзвін».

IMG_0572 «Мені дуже подобається слухати як співає Оксана. ЇЇ голос мені до вподоби навіть більше ніж голоси знаменитих виконавців», – розповідає її односельчанка Катерина Савченко.

«Ніхто навіть не підозрював, що поряд з нами живе такий народний талант. Зараз ми не пропускаємо жодного концерту за участю Оксани. Це справжній народний самородок,» – зізнається шанувальник творчості Оксани Микола Лисенко із сусіднього села.

Оксана Раскевич народилася на Донеччині, та доля розпорядилася так, що вона вже тривалий час проживає на Черкащині, яка стала для неї рідною. Чимало її пісень оспівують Шевченків край, але не забуває вона і про свою малу батьківщину. Ряд пісень, написані нею, присвячені Донеччині у вогні. «Я не можу спокійно спостерігати, як наші хлопці воюють з російськими окупантами, гинуть за Україну. Тому багато моїх творів про цю жахливу війну, про боротьбу українців за свою Батьківщину,» – говорить авторка.

Оксана сама пише вірші та кладе їх на музику. ЇЇ творчість, манера виконання належать до стилю авторської пісні, хоча чимало творів поєднують у собі елементи фольклору.

Оксана зізнається, що вона не має навіть музичної освіти, але потяг до музики та пісні зародився в неї ще з дитинства. На сьогодні в планах молодої жінки обов’язкове навчання в музичному виші. А працює народна співачка у Мошенському будинку культури, де навчає місцевих діток співу.

Оксана Раскевич учасниця та переможець багатьох районних та обласних конкурсів народної творчості. І зізнається по секрету, що мріє про велику сцену.

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 Як завжди 17.01.2018 12:00
Цитую Що це було?:
Стаття - на рівні колгоспної стінгазети. :-x

"Дзвін" тільки так і пише :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Що це було? 17.01.2018 01:44
Стаття - на рівні колгоспної стінгазети. :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100