реклама

реклама

Сьогодні в Соснівському райсуді Черкас відбулося чергове засідання у справі Недибалюка, Русіна, Завражина, Воронкова і Горбенка, які підозрюються у викраденні і вбивстві корсуньського активіста і журналіста Василя Сергієнка, а також Мельника, який підозрюється в організації даного злочину, пише Вичерпно

26996152_10208569419152335_801595485_n-710x434

Нагадаємо, минулого разу засідання, на якому мали допитати свідків, не відбулося у зв’язку з відсутністю двох адвокатів підозрюваних.

На суді підозрюваному Мельнику стало дуже погано, тому йому викликали «швидку», проте після медичного огляду Мельник продовжив брати участь у засіданні.

Прокуратура наполягає на продовженні тримання під вартою Вадима Мельника.

Адвокат Шадрін у свою чергу заявив, що прокуратура мала подати клопотання до суду в письмовому вигляді не менш як за 5 діб до засідання. Крім того, за його словами, Мельник переніс гіпертонічний криз і йому рекомендована госпіталізація. СІЗО, за його словами, не може надати необхідне лікування. Тому адвокат просить про зміну запобіжного заходу. Захисник каже, що Мельник хворіє з 2005 року, після ДТП у нього приступи амнезії, головні болі, він забуває слова і в нього піднімається тиск. Шадрін наполягає на тому, що серед хвороб Мельника — є дуже тяжкі, з якими звільняють навіть засуджених.

Та суд все ж ухвалив залишити Мельника під вартою на 60 діб. Проте Вадиму Мельнику вкотре стало погано і йому знову викликали «швидку». Цього разу його забрали в лікарню.

У свою чергу підозрювані Горбенко та Завражин хочуть відмовитися від своїх адвокатів і взяти інших захисників. Їм обом замінили адвокатів.

Адвокат Мельника Шадрін вимагає відводу колегів суддів, які, на його думку, займаються свавіллям. На думку Шадріна, на суд тиснуть і він не приймає законні рішення. Крім того, він вважає, що прокуратура притягнула до відповідальності невинних людей.

Клопотання Шадріна, в якому він сумнівається в неупередженості суду, колегія суддів вирішила відхилити.

Після цього продовжили розгляд питання стосовно обрання запобіжного заходу підозрюваним. Так, прокурорка Дідич наголосила, що може бути вплив на свідків. Зокрема, серед недопитаних свідків є неповнолітня особа.

Крім того, з департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури надійшло два листи, — зазначила прокурор. У документі просять визначити місцем тримання підозрюваних ІТТ в ГУ Нацполіції у Києві.

Захисник Мельника Шадрін вимагав відводу секретаря суду, однак йому відмовили. Також він наполягав, що без участі підзахисного засідання продовжувати не можна і стверджував, що ухвала суду в такому разі буде незаконною. Однак судді продовжили розгляд, бо інтереси Мельника наразі не порушуються, адже обирається запобіжний захід іншими підозрюваними. Загалом, адвокати підсудних постійно сперечаються зі суддями. Тепер захисник вимагає відвід прокурора і звинувачує її в тортурах.

Суд вирішив не відводити прокурора. Однак Шадрін висуває все нові претензії. Зокрема, він заявляє, що продовженням тримання під вартою Мельнику «винесли смертний вирок», і, взагалі, за законом Савченко фігуранти справи, ймовірно, вже відсиділи можливий термін покарання.

Що ж до клопотання стосовно запобіжного заходу підозрюваним Горбенку, Воронкову та Недибалюку, колегія суддів Соснівського суду ухвалила клопотання прокуратури про продовження тримання їх під вартою, а от Завражину назначили заставу у розмірі 400 прожиткових мінімумів (704 тис. 800 грн).

Наступне судове засідання відбудеться 28 січня об 11.00.

реклама

Коментарі  

 
+4 #2 Пошливы 18.01.2018 19:52
Всё как всегда: убийц отмажут. Это патриотов не выпускают.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Правдоруб 18.01.2018 19:09
Бобов сделает все чиобы Мельник или вышел или здох, потрму что если Мельник сядет на пожизненное, то Гена пойдетследом и все что он насобирал за свою жизеь: фаберже медалька Хероя Украины, денюжки все это пойдет любовнице, детям но ему уже этим всем не попользоваться
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100