реклама

реклама

Публічну дискусію про досвід польського Любліну для розвитку стратегії Черкас провели в Центрі розвитку місцевого самоврядування. Спікером виступила політичний консультант Таїсія Плахута, яка певний період мешкала в Любліні як учасниця стипендіальної програми Кіркланда. Організувала зустріч Марина Гурьянова. До розмови долучилися представники громадськості міста. Учасники команди проекту «Школи мерів» Андрій Більда, Наталія Даньковська та Марина Волошенко також стали активними учасниками дискусії, адже нині продовжують роботу над розробкою стратегії розвитку міста Черкаси і така тема є для них актуальною.

27016427_1564323366970222_1128034278_o

Таїсія Плахута розповіла, як місто без переваг стало туристичною меккою Польщі. Нині Люблін – туристичний, академічний та бізнесовий осередок Польщі.

«Влада міста Люблін десять років тому задалася питанням стратегії розвитку. Представники влади провели чимало роботи: проводили опитування серед жителів, яким вони бачать місто, які нині існують в місті проблеми, що подобається, а що ні. Результати досліджень продемонстрували, що явних проблем в місті немає: всі системи працюють, жителям доволі комфортно. Тоді поставили завдання перед собою зробити щось таке, щоб привабити ще більше людей. І почали проводити безліч фестивалів. Зараз можна налічити близько 60 таких щороку. Всі вони масштабні, готелі переповнені. Також привабили багато студентів, допомагали вишам проводити промоакції, аби заохотити їхати навчатися до Любліна. Чимало уваги приділили бренду міста, розробили брендбук, випустили чимало сувенірної продукції. Також влада активно працює з бізнесом, створила Раду бізнесу, допомагає розвиватися. Усе це реалізоване в комплексі допомогло Любліну стати відомим туристичним та студентським містом», - зазначила спікер.

Другий спікер, політичний консультант Андрій Круглашов спільно із учасниками зустрічі намагався створити певний перелік місць, які викликають позитивні враження у самих жителів і які місця хотілось би показати гостям. Таким чином шукали туристичні «родзинки» в нашому місті. Учасники дискусії ставили чимало запитань та обмінювалися думками стосовно стратегії розвитку для Черкас.

«Досвід розвитку польського міста Люблін доводить, що все можливо. Навіть не маючи певних історичних цікавинок чи відомих споруд в місті, можна створити власну історію, яка зацікавить і привабить інших. Зокрема це місто пішло шляхом фестивалів і туристичних розваг. Найважливіше, що підштовхує місто до розвитку – це бажання влади зробити його комфортним, цікавим, не схожим на інші», - відзначив Андрій Більда.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 Марк 19.01.2018 09:19
Нашлись иксперты великие по Люблину, читать смешно ! Это в Люблине нет исторического центра и достопримечател ьностей. Да полно этого всего, не все отреставрирован о на современном уровне, но потенциал громадный. Шикарные транспортные развязки и путепроводы в самом городе и до Варшави, там миллиарды долларов в инфраструктуру инвестировано. А нам плахуты и бильды про опросы и бренды за грантовые подачки будут рассказывать бред всякий. В Польшу вложены громадные деньги, а нам сказки друг другу осталось рассказывать, что безликий и нищий город когда-то тоже кому-то бедет нужен)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100