реклама

реклама

У Черкасах тривають суди над обвинуваченими в організації викрадення і жорстокого вбивства журналіста-майданівця Василя Сергієнка.

Без імені Про це інформують «Подробности».

Убивство сталося ще 4 квітня 2014 року. За час, що минув відтоді, слідчим вдалося затримати виконавців, співучасників і навіть організатора злочину. Учора їм вчергове обирали запобіжний захід.

З ранку Сосновський суд в Черкасах набитий людьми у формі. Десятки поліцейських і бійців Нацгвардії стежать за порядком. На судових засіданнях у справі про вбивство журналіста Василя Сергієнка завжди неспокійно. До приходу суддів ключовий підозрюваний Вадим Мельник активно спілкується зі своїми адвокатами. Та тільки-но засідання починається – йому різко стало зле.

Йому негайно викликають швидку. Уже восьмий місяць він перебуває під вартою в СІЗО як обвинувачений в організації вбивства Василя Сергієнка. Журналіста-майданівця викрали з будинку в Корсунь-Шевченківському і по-звірячому замучили в лісі в квітні 2014 року.

За словами прокурора, Мельник у справі – сполучна ланка між виконавцями і замовником вбивства. Адвокати всіма доступними способами намагаються його звільнити. Останні кілька засідань захисники клопоталися перед судом про пом'якшення запобіжного заходу.

«На даний час не відпали ризики, які були наявні при обранні запобіжного заходу, і підстав для обрання більш м'якого запобіжного заходу для останнього ми не бачимо», – говорить Вікторія Дидич, процесуальний прокурор.

На це засідання запросили ще одного адвоката з Харкова – Олександра Шадріна. Свого часу саме він захищав колишнього мера Слов'янська – Нелю Штепу і відомого харківського антимайданівця Ігната Кромського на прізвисько «Топаз». Всупереч нормам про нерозголошення медичної таємниці Шадрін публічно зачитує діагнози свого підзахисного.

«Більшість цих захворювань можуть призвести до летального ісходу буквально вже кожного дня у зв'язку із ненаданням медичної допомоги або невчасним, і не ефективним наданням такої допомоги», – говорить Олександр Шадрін, адвокат підсудного Мельника.

Відразу після цього Мельнику знову стає зле, і він знову просить запросити лікаря. Із залу його забирає швидка, але під конвоєм – судді продовжили йому утримання під вартою, як і всім іншим співучасникам вбивства. Хоча одному з викрадачів Валентину Завражину суд зробив поблажку – встановив заставу в 704 тисячі гривень.

Докладніше - у відеосюжеті (з 32:15).

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100