реклама

реклама

Хто винен у тому, що охоронна зона навколо черкаських мереж не була як слід прорубана, в Обленерго не дають чіткої відповіді.

1516346102_1-4-1000x750

Як відомо, тепер планують збільшити ширину охоронної зони вздовж проводів, що йдуть через ліс і живлять насосну станцію, яка й була знеструмлена в негоду. Коли прокладалися лінії, то дерева були ще низькі, і ширини лісової просіки цілком вистачало. Пройшли роки, і тепер сосни в лісі підросли до 30 метрів і більше, тож, падаючи, дістають до лінії.

- Я думаю, гарним вирішенням проблеми було б розширення просіки навколо лінії електропередач до потрібної ширини, - сказав керівник Водоканалу Сергій Овчаренко.

У Обленерго сьогодні зазначили, що в ОДА є план, як разом з лісівниками і енергетиками збільшити охоронну зону, вирубати дерева, щоб вони не шкодили електромережам.

– Це процес не одного дня, а як мінімум року, - каже технічний директор ПАТ «Черкасиобленерго» Володимир Заварін

Рівень виконання інвестиційної програми та капітальних ремонтів торік (до яких належать і роботи щодо розчищення ліній від насаджень) - 0,62% – наголошує голова правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук

– Так, є проблеми. Це наші проблеми. Мова йде про будівництво нових ліній, заміна опор, чистка трас. Але основне це зарплати, щоб зберегти людей! Тоді треба вийти на рівень капітальних ремонтів. У нас багато проблем і ми їх болісно проходимо. Та розуміючи відповідальність, намагаємося все робити, що в наших силах, – сказав Олег Самчук. – Обхід і чистка санітарної зони мала проводитися кожні 5 років. Але компанія не виконувала раніше інвестпрограм, бо були складнощі усім відомі. Я говорив з головою ОДА, були постійно на зв’язку. І тепер мова про те, що по завершенню відновлювальних робіт будемо проводити вирубку. 73 дерева лежали на лінії, що живила насосну станцію! Тільки уявіть!

реклама

Коментарі  

 
+3 #5 МІСТО 23.01.2018 13:34
А ЩО, В НАС Є СУДИ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 громадянин 23.01.2018 13:30
Гроші на зарплату праціникам обленерго-це добре. Гарно працює робітник, якщо він нагодований та зацікавлений. Але ще траба щоб держава не забирала всі гроші з рахунків обленерго, даючи кошти лише на виплату 2,5 місячних боргів по зарплаті, а й залишала кошти на виробничі потреби-бензин, інструменти, спецодяг та виконання запланованої інвестпрограми.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 федор принципиальный 23.01.2018 10:30
Зарплату вовремя бы платили работникам"Облэнерго"возможно и не было бы такой ситуации.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 язон 22.01.2018 23:06
По Закону, уму и совести - черкащене вправе подавать иски против облэнерго о возмещении материального и морального ущерба. Взять с них, конечно, почти нечего - но хоть обанкротить эту шарашкину контору, и нанять тех, кто будет делом заниматься, ане только деньги с населения драть! А чинвников облэнерго, не выполнявших должностные обязанности - надо просто САЖАТЬ за служебную халатность.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Воля 22.01.2018 22:49
5лет проблемы были, кого он лечит?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100