реклама

реклама

У черкаській галереї народного мистецтва відкрилась виставка кераміки відомого гончара з Чигирина Євгена Поступайла. Майстер з гетьманської столиці – учень легендарного Якова Брюховецького. Того самого народного «академіка» гончарства, котрий відродив гончарну славу свого села, знаменитий головківський фляндрований розпис.

1516630210_Postupajlo

Про це пише «Голос України».

Євген не тільки підхопив естафету старійшини, а й розвинув і поглибив унікальний брунатно-смарагдовий почерк головківської кераміки. Велика колекція глечиків, мисок, полумисків, макітер, горщиків Поступайла зберігається у фондах Національного історико-культурного заповідника «Чигирин», у столичних музеях та галереях.

Нещодавно Євген Поступайло демонстрував свої гончарні витвори у музейних закладах Білорусі. Його персональна виставка мала великий успіх, а стародавня техніка фляндрованого розпису зацікавила науковців та фахівців з кермаміки.

Нинішня черкаська виставка «Головківська миска – з глибини століть» – ще один крок у розвитку заслуженого майстра народної творчості України Євгена Поступайла.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100