реклама
Sucurity Police

реклама

Місто може опинитися в черговому колапсі, адже казначейство не попускає платежі. Зокрема, складна ситуація сталася із харчуванням дітей у садочках, куди ТОВ «Каштан-плюс» постачало продукти. Варто відзначити, що у Черкасах нараховується 53 дитсадки та 1 в Оршанці, де виховується понад 11 тисяч дітей.

27330195_10208615259738321_1678090125_o-710x434

Про це пише «Вичерпно».

– Минулого року департамент уклав договір із ТОВ «Каштан-плюс» на понад 42 мільйони гривень, – сказав директор департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР Ігор Волошин. – Після ухвалення виконкомом 1/12 (розрахунку місячного бюджету на цей рік як 1/12 торішнього, – ред.) мав бути укладений договір на понад 22 мільйони гривень на продовження постачання продуктів харчування для дітей. Наразі ведуться перемовини з Казначейством.

До слова, тендер з постачання продуктів харчування у дитячі садочки заради об’єктивності проводиться вже раз на рік. До того ж, розроблено єдине меню для всіх садочків, яке вже запозичують навіть інші міста.

Голова бюджетної комісії Юрій Тренкін зазначив, що до 15 січня (дня схвалення проекту міського бюджету виконкомом,  - ред.) ніякі проплати в місті взагалі виконуватися не могли. Тоді підприємці, які здійснювали послуги для міста, в тому числі із прибирання міста, електрифікації тощо, і погодилися працювати безкоштовно, а зараз, фактично, стали заручниками ситуації, адже Казначейство не пропускає платежі.

При цьому Казначейство офіційно не пояснює, чому воно не пропускає платежі. Хоча законних підстав, стверджують у міськраді, для відмови немає.

У договорі між ТОВ «Каштан-плюс» та Черкаською міською радою про постачання продуктів харчування чітко зазначено, що його дія припиняється лише у випадку, коли сторона виконала свої зобов’язання. Однак як уже зазначалося, «Каштан-плюс» має надати послуг ще на 22 млн грн. На сьогодні сума, яку вже заборгувала Черкаська міська рада ТОВ «Каштан-плюс» — 3 млн 200 тис. грн.

Представниця ТОВ «Каштан-плюс» Галина Олексенко зазначила, що й раніше ситуації були різні, але дітей без харчування залишати не можна, тому вона брала продукти в кредит. За її словами, ще 3-4 дні і вона може перестати постачати продукти, зокрема, м’ясо і молоко вона вже не може брати, з неї вимагають гарантійні листи. Час іде і багато постачальників уже відмовляються давати продукти. Таким чином, вже у понеділок-вівторок черкаські дітлахи можуть лишитися без харчування.

За словами Юрія Тренкіна, наразі триває розробка проекту бюджету на цей рік. І в ньому нині не вистачає 16 млн грн саме на харчування дітей. Таким чином, є ризик, що керівники ДНЗ змушені будуть іти на порушення закону, замінюючи деякі продукти в меню. Тому ці кошти в будь-якому разі треба віднайти.

Варто додати, що через блокування Казначейством виділення коштів на різні потреби міста, Черкаси можуть залишитись без прибирання вулиць, електрифікації тощо. Місто може знову спіткати сніговий колапс, адже техніка на вулиці не вийде, бо люди вже й так місяць працюють безкоштовно.

З цього приводу міська рада хоче звернутися до вищих органів керівництва держави у столиці.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Сусанін 26.01.2018 10:50
Цитую Семен:
Спасибо банде 22.

Можливо проблема в пастуху? Не може згуртувати стадо. Так досвід вже є, коли Одарич теж завів ситуацію у тупік.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Семен 26.01.2018 09:09
Спасибо банде 22.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100