реклама
Sucurity Police

реклама

stec1 19 січня 2012 року Уманський осередок молодіжної організації «Сокіл» за сприяння міської організації ВО «Свобода» вшанував пам’ять Ярослава Стецька з нагоди 100-річчя з дня народження ідеолога українського соціального націоналізму, політичного та державного діяча України, автора праці «Дві революції», що ВО «Свобода» взяла в основу своїх ідеологічних документів. Про це повідомляє прес-служба Уманської міської організації ВО.  Молоді націоналісти взяли участь у лекції з історії українського соціального націоналізму та національно-визвольних змагань на Черкащині, яку провів політв’язень, кандидат історичних наук, дослідник національно-визвольних рухів України, свободівець, депутат міської ради Богдан Чорномаз. Він розповів про життя та діяльність Ярослава Стецька, який з юних років, будучи однолітком сучасних сокільців, вже брав участь у націоналістичному підпільному русі, згодом ставши заступником Степана Бандери у ОУН (революційній).

Коментуючи захід, комендант південного регіону Черкащини, член Проводу ЧОО ВМГО «Сокіл» Любомир Вихватнюк висловив переконання, що подібні заходи дуже  потрібні, оскільки ідеологічно загартовують бійців організації та є передумовою здатності до дії молодими націоналістами, які надихаються на боротьбу прикладами таких українців, як Бандера, Шухевич, Стецько, Чучупака, Гонта, Залізняк, князь Святослав та багатьох інших. «Ідеологічне загартування бійців сприяє тому, чим наша організація, та й узагалі увесь націоналістичних рух відрізняється від багатьох інших, особливо ліберальних та грантожерних – діяльності. …ми маємо обов’язково … діяти адекватно до пресу окупаційної адміністрації та її каральних органів. Для збереження нашого народу ми мусимо продовжити справу наших попередників та перемагати цю владу» - наголосив Любомир Вихватнюк.

реклама

Коментарі  

 
0 #7 viktor 23.12.2014 10:11
Пишу книжку провизвольний рух на Черкащині в кінці 20-поч. 21 ст. Поки, що згодилися дати спогади рухівці Дідич А. та бурдонос М. Хотілося б багато інших, щоб історія була правдивішою. Висилайте спогади на адресу 19754. Черкаська область, золотоніський район с. домантове музей. ........... Почепцову Віктору Федоровичу. Дякую за допомогу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #6 Кленов 26.01.2012 10:36
Сумно,що саме на нашій землі відроджується фашизм,прикрива ючись національними гаслами...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 Фелікс 24.01.2012 11:14
маразм крепчает, а уроки истории никто учить не хочет
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Сміла 23.01.2012 19:22
Ага, Германия это уже проходили во второй трети прошлого века.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 стас 23.01.2012 15:39
Перелік українців у викладі Вихватюка-мухи,мед,гівно та бджоли...Бендера і князь...Клініка?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 стас 23.01.2012 15:37
Цитую Помаранч:
"соціальний націоналіз" щось дуже схоже на націонал-соціалізм.
Як казав Маяковський_Бли знецы и братья*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Помаранч 22.01.2012 17:35
"соціальний націоналіз" щось дуже схоже на націонал-соціалізм.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100