реклама

реклама

У 2017 – на початку 2018 року в Україні на кір захворіло понад 6 тисяч осіб, серед яких 73% дітей. Захворюваність на цю інфекційну хворобу зросла у 47 разів. За цей самий час на Черкащині захворіло 18 осіб, у тому числі 10 дітей.

IMG_20180129_094350

Про це під час сьогоднішньої координаційної наради в ОДА повідомив заступник директора Черкаського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України Микола Тищук.

Відносно благополучну ситуацію в Черкаській області начальник управління охорони здоров’я ОДА Михайло Лобас пояснив досить високим рівнем імунізації населення – в області щеплено від кору понад 92,9% населення.

– Хворіють переважно ті, хто відмовився від вакцинації, – сказав Михайло Лобас. – Причини – різні: від релігійних до недовіри вакцині.

За словами Миколи Тущука, із 18 випадків захворювання в області – по одному сталося в Маньківському районі (захворіла нещеплена дитина), Звенигородському та Лисянському районах (захворіли особи, що побували у Закарпатті, де дуже багато хворих). Ще 13 випадків сталося у Золотоноші: захворіли 9 дітей і 4 дорослих ромської національності, які ведуть кочовий спосіб життя й нещодавно приїхали з Дніпропетровщини. Про решту випадків фахівець не розповів.

Як зазначив Микола Тищук, керівник ромської громади Золотоноші взяв щеплення від кору під свій контроль, і наразі імунізація ромів проходить успішно.

Присутні на нараді медики рекомендували не допускати дітей, не щеплених від кору, до навчального процесу. Але Юрій Ткаченко відповів, що це навряд чи законно. Він доручив упродовж двох тижнів провести роботу з батьками дітей, які відмовилися від щеплення, та з керівниками релігійних громад із тим, щоб завершити імунізацію в області й запобігти поширенню хвороби.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100