реклама

реклама

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього головного лікаря смілянської лікарні та посадовця Смілянської міської ради.

index Про це повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області.

За результатами досудового розслідування Смілянською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього головного лікаря однієї з смілянських лікарень та посадової особи відділу охорони здоров’я виконавчого комітету Смілянської міської ради, які обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що колишній головний лікар, будучи службовою особою, склав та видав офіційні документи, а саме видаткові накладні про поставку медичного обладнання, яке фактично не постачалося, та після посвідчення їх власним підписом подав до Смілянського управління Державної казначейської служби України для перерахування бюджетних коштів.

У ході слідства зібрано достатньо доказів причетності до вчинення вказаного злочину посадовця відділу охорони здоров’я виконавчого комітету Смілянської міської ради, який уклав договори про закупівлю медичного обладнання, а також складав та підписував видаткові накладні, достовірно знаючи, що обладнання не було поставлено.

Своїми діями посадовці завдали збитків державі в особливо великих розмірах на загальну суму 393 440 грн.

Наразі прокуратурою вживаються заходи для забезпечення розгляду справи в суді в розумні строки.

Довідково: санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #3 Стецько 30.01.2018 20:45
Так а шо прокурори не встановили де далі ділося обладнання? Невже такий страшний Ярослав березань, що зажопити його "медичний бізнес" в черкасах важко.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 депутат 30.01.2018 15:57
Сума не дуже велика, на те щоб відкупиться не вистачить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Небайдужа 30.01.2018 14:33
Це не те медичне обладнання, що не задекларував Березань Я.Г.-посадовець відділу охорони здоров'я друг його батька, а Ярік його і призначив на посаду.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100