реклама

реклама

Нещoдавно ЗМІ України повідомляли про те, що в акваторію Чорного моря зайшов корабель ВМС США «CARNEY» (ДДG 64). З 8 по 11 січня цей військовий есмінець стояв у порту Одеси. За короткий термін морська авіація ВМС України навіть встигла провести навчання типу PASSEX – відпрацювали спільні дії при посадці військових гвинтокрилів на вертолітний майданчик корабля.

1516873648_1

Про це пише «Нова Доба».

Для черкаської родини Брукс прихід американського корабля став приємною несподіванкою. На кораблі несе службу рідний племінник Майка Брукса – Джошуа Брукс. «Тож жодних вагань не було – ми їдемо в Одесу» – пояснює Тетяна Брукс, дружина Майка.

1516873676_3 Зважаючи на обставини, дозвіл на тимчасове звільнення від служби зміг отримати і Джошуа, який відповідає на кораблі за безперебійну роботу системного забезпечення оснащення корабля. Тож зустріч була теплою, родинною. За вечерею встигли обмінятись новинами і подарунками. Пані Тетяна з гордістю демонструє фірмовий кашкет.

У Джошуа теж відтепер є сувеніри і книга про Україну. Розпитати про службу особливо не вдалось, пояснює пані Тетяна. Згідно з правилами, інформацію про перебування корабля в іноземному порту має право надавати лише офіційно уповноважений речник. Також сторонні не можуть піднятися на борт есмінця. Натомість, ця заборона не діє, коли корабель перебуває на своїй військовій базі. Нині це Іспанія. Тож запрошення відвідати іспанське місто Рота Брукси вже отримали. Саме там зараз тимчасово живе племінник з родиною. Служба на військовому кораблі подобається Джошуа. Найважче, на його думку, це тривалі розлуки з сім’єю. Наприклад, нинішнє відрядження триває вже 4 місяці.

1516873585_2 А найприємніше – це усвідомлення причетності до серйозної місії і сюрпризи, подібні такій ось родинній зустрічі. Дуже сподобалась американським воякам українська кухня, люди і сама Одеса. В Америці нема старовинних будівель, пояснив Джошуа. Але засмучує той факт, що багато з них нереставровані, занедбані.

Тетяна та Майк Брукс, в свою чергу, були здивовані тим, що американські вояки дуже мало знають про події, що відбуваються в Україні. Майк, до речі, є членом співтовариства американців, які живуть в Україні, провів для племінника та його колег справжню політінформацію, сміється Тетяна Брукс.

«Ми пишаємось, що наш племінник прибув в Україну з такою важливою місією, – задоволено пояснює Майк. Я радий, що гасло, яке має корабель «CARNEY» в повній мірі відповідає і настрою Джошуа. «Рішучий. Привержений. Успішний».

Валентина Рабцун

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100