реклама

реклама

Чоловікові, який не сплачував аліменти, обмежили виїзд за кордон. Тож, коли він вирішив покинути країну, його довелося знімати з літака. Втім злісний неплатник аліментів уперто намагався ще двічі перетнути кордон автобусом та автомобілем, пише zmi.ck.ua

Про це під час прес-конференції розповів заступник начальника головного управління юстиції, керівник виконавчої служби в Черкаській області Ярослав Фатенко.

1517496942-158

"У нас була така історія минулого року. Чоловік хотів полетіти закордон, його зняли з літака. Але він був наполегливим. Сів на автобус і поїхав. І там його зняли. І третій раз надійшла інформація, що він намагався виїхати автомобілем. Не могла заспокоїтись. Йому довелося платити аліменти у повному обсязі і тоді він, звісно, вже зміг спокійно поїхати за кордон. Робимо висновок, якщо люди захочуть сплатити аліменти – вони їх сплатять", - сказав Ярослав Фатенко.

Він також нагадав, що з 6 лютого 2018 року вступає дію закон, який передбачає посилення відповідальності за несплату аліментів. У разі, якщо заборгованість становить більше 6 місяців, його тимчасово обмежують у праві виїзду за кордон, у праві давати дозвіл на виїзд дитини за кордон, а також на керування автомобілем, користування зброєю та полювання до повного погашення заборгованості по аліментах.

"Були дискусії чи можна всіх обмежувати у праві керувати транспортним засобом. Ми передбачили, ті, для кого це є законним заробітком то й не будуть позбавлятися такого права. Також не позбавлятимуть осіб з інвалідністю, людей, які знаходяться в АТО, і тих, в кого прострочка з виплат аліментів. Решта, хто не платить більше шести місяців, як ви можете витрачати кошти на бензин, якщо не витрачаєте їх на дитину?", - зазначив Ярослан Фатенко.

За словами заступник міністра юстиції Олени Сукманової, боржники залучатимуться до виконання суспільно корисних робіт протягом двох місяців, оплата за які йтиме на погашення боргу дитині.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100