реклама

реклама

Олексій Шандра – студент навчально-наукового інституту історії та філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, спільно з «Громадським телебаченням: Черкаси» започаткував проект «На районі». Головна мета програми – дослідження історії міста Черкаси.

45991

Про це інформує прес-служба ЧНУ.

– Незважаючи на те, що я навчаюся в інституті історії і філософії, я займаюсь журналістикою, – розповідає Олексій. – Я давно мріяв зробити історичний телепроект про Черкаси. З цією ідеєю звернувся до Олексія Хуторного – головного редактора «Громадського телебачення: Черкаси». Він зацікавився і погодився допомогти, – розповідає Олексій.

Проект «На районі» – це напівдокументальна історична програма, окремі випуски якої розповідають про історію Черкас через історію районів міста. Таку концепцію обрали, щоб охопити більшу частину інформації про становлення Черкас та детально розповісти про всі віхи розвитку міста. Кількість випусків програми залежить від кількості основних, найбільш відомих районів Черкас. Поки що з кількістю серійне визначились, оскільки невідомо, чи наберемо достатньо інформації про всі райони.

Наразі вийшла перша серія проекту «На районі». У випуску йдеться про історію району Митниця. Показано історію мікрорайону, починаючи від того, яким він був на початку ХХ століття, як він змінювався, і до сьогодення – до спорудження житлового мікрорайону. Переглянути першу серію можна на сайті «Громадського телебачення: Черкаси» в рубриці «Проекти». Подальші випуски також публікуватимуться в цьому розділі.

– Тепер ми працюємо над другою серією про район Казбет, – каже автор. – У розробці – матеріали про район Хімселище, про розвиток промисловості, яка позиціонувала Черкаси як місто хіміків, а також про Південно-Західний, Криваліївський райони. Ще одна серія буде присвячена Центру. Зокрема є ідея розповісти про головну вулицю міста – бульвар Шевченка, про те, як він змінювався протягом сторіччя. Можливо, дослідимо історію вулиці Хрещатик, оскільки вона довгий час була центральною, – ділиться планами Олексій Шандра.

Над створенням випусків «На районі» Олексій працює разом із командою «Громадського телебачення: Черкаси». Інформацію для програм вони шукають у Черкаському обласному архіві, Центральному державному кінофотофоноархіві України імені Г. С. Пшеничного. Чимало матеріалу надають герої випусків. Спікерів для програм шукають через особисті знайомства, шляхом поширення інформації в соціальних мережах. Олексій запрошує усіх, кому відомі цікаві факти з історії районів міста Черкаси або ж знайомий з їхніми довгожителями, надсилати інформацію на його сторінку в Facebook.

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 Абрек 07.02.2018 13:59
Гарний проект! Тільки треба бути більш уважними у вживанні топонімів прив"язуючи їх до місцевості ( наприклад чітко розмежувати старий Поділ і стару Митницю). Потім - будинки по Замковому узвозу ніякого відношення до Митниці не мали. І з вулицею Шолом-Алейхема не все чисто... А загалом - бажаю успіхів!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100