реклама
Sucurity Police

реклама

Міська влада Черкас не заплатить близько 2 млн. грн. підряднику, який восени проводив підготовчі роботи щодо капітального ремонту вулиць. Як роз’яснив міський голова Сергій Одарич, служби мерії контролюють роботи, що були проведені на вул. Одеська, Котовського, Ільїна, Хрещатик. Виявилося, що 10% робіт зроблені неякісно. Акти виконаних робіт не підписані, до фірми-підрядника пред’явлені претензії. Тому навесні вона перероблятиме неякісне виконання за власні кошти.

Нагадаємо, торік розпочалися роботи з ремонту основних транспортних магістралей міста за кошти від випуску муніципальних облігацій. Загалом було випущено цінних паперів на 60 млн. грн. Торік за укладання профілю на вул. Котовського, Хрещатик, Ільїна, Козацька міська влада сплатила 5 млн. 200 тис. грн.
     
— 26 грудня ми розірвали договір з підрядником, що виконував роботи з ремонту доріг. Напевно цього року проводитимемо новий тендер, — зазначив Сергій Одарич.

Щодо дефектів, виявлених після виконання робіт, то як зазначив міський голова, мерія замовила експертизу, що проводитиме лабораторія з Києва. За його словами, нині розглядають три варіанти, через які могли виникнути дефекти. Зокрема перший варіант – неякісний бітум, який використовували при виготовленні асфальтної суміші; другий – неякісний, непромитий від пилу щебінь і третій – укладання холодного асфальту.

— Щодо третього варіанту, то це малоймовірно. Після того, як нами було зафіксовано укладання «холодного» асфальту (менше норми в 170 градусів) по вул. Котовського (неподалік залізничного мосту), кожна машина з асфальтом перевірялася, проводилися заміри. Тож тепер Київська лабораторія має перевірити, за яких причин виникли дефекти, — говорить Сергій Одарич.

Він зазначив, що у міської влади виникають претензії і до підрядника, який за державні кошти робив ремонт бул. Шевченка (від вул. Університетської до вул. Б. Вишневецького). На перший погляд здавалося б, що фірма зробила роботи якісно, проте вони не дотрималися технології. А саме не був зроблений профіль, за допомогою якого вода стікатиме у напрямку зливових решіток стічної каналізації. Тому міська влада не завізувала акти виконаних робіт. Нині порушується питання, щоб навесні підрядник переробив роботи за власний рахунок.

Крім того, мерія має претензії до цього підрядника й щодо осколу, який був знятий з бул. Шевченка при укладанні нового асфальтного покриття.

— Оскол належить місту. Тому нам мали б повернути залишки асфальту. Частину осколу нам повернули, а решта зникла у невідомому напрямку. Ми звернулися до правоохоронних органів. Сподіваюся, що вони з’ясують, куди подівся оскол, знятий з бульвару Шевченка, — говорить Сергій Одарич.

За його словами, оскол – це реальний матеріал, який можна використовувати у міському господарстві. Зокрема, знятим асфальтом з вул. Котовського та Ільїна підсипали деякі черкаські вулиці і провулки, де взагалі немає дорожнього покриття. Насамперед на провулку Котовського, вул. Молоткова, Червоноармійській, Я. Мудрого. Загалом за рахунок осколу «укатали» 16 вулиць і провулків Черкас. Про це інформує прес-служба мерії.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #5 sergo 24.01.2012 19:59
на воре шапка горит!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Е.М. 24.01.2012 04:17
А не вигідніше для міста було б з самого початку наймати надійного перевіреного виконавця робіт.І контролювати весь хід виконання робіт. Щоб потім не витрачати час і гроші на експертизи, перероблення, тощо. Чи, може, в цьому є якийсь сенс?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 Помаранч 23.01.2012 16:47
предприимчивый подрядчик продал оскол не менее хитосделанным гражданам.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Погляд 23.01.2012 16:45
І хто ж за вкрадені гроші клав цю липу? Невже пан О.? :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Оксана Колісник 23.01.2012 15:46
Розвеселили. Вже вкотре.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100