реклама

реклама

Міністерство охорони здоров'я у партнерстві з громадськими організаціями, що працюють у сфері психічного здоров’я, ініціює проект «Лінія життя. Україна». Про це йдеться на офіційному сайті МОЗ України.

resize-737x492

Сутність проекту – створення національної гарячої лінії, що надаватиме емоційну допомогу українцям та запобігатиме самогубствам. Найкращі світові практики організації подібної гарячої лінії зводяться до таких елементів: робота в режимі 24/7/365 (24 години на добу, 7 днів на тиждень, 365 днів на рік), безкоштовні дзвінки, анонімність, максимальна емпатія до клієнта, грунтовне навчання персоналу і створення єдиної національної системи з одним контактним номером.

«В Україні ліній довіри практично немає, тому такий проект дуже нам потрібен. Чим раніше такий проект почне працювати, тим краще буде для країни й нашого міста зокрема. Тому що психо-емоційний стан у людей нестабільний, моментами – важкий. У нашому місті ми теж можемо помітити збільшення суїцидів за останні роки. Домінують депресії, схильність до суїциду та панічні атаки. Люди потребують кваліфікованої підтримки, для того щоб вирішити проблеми,» − розповіла про важливість проекту Інна Лук’янець, кандидат психологічних наук, доцент, завідувач кафедри педагогіки та психології Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Анастасія Бондар

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100