реклама

реклама

Черкаський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, оголосив конкурс з відбору громад, яким допоможуть підготувати стратегії розвитку, що дадуть громадам шанс стати успішними і процвітаючими.

конкурс

- Переможці конкурсу отримають безкоштовну допомогу наших фахівців у  підготовці стратегій розвитку своїх громад, - зазначив директор Черкаського ЦРМС Сергій Слинько. –За результатами конкурсу, який ми оголошували торік, було відібрано 7 ОТГ, яким допомогли підготувати стратегії їх розвитку фахівці ЦРМС та   Агенції Регіонального Розвитку.  У підсумку,  стратегії розвитку трьох ОТГ  уже  винесені на громадське обговорення, ще дві будуть оприлюднені найближчим часом. Чому громаді так важливо мати стратегію розвитку? Бо це план успішного майбутнього громади, який детально і ретельно створюється шляхом  аналізу її ресурсів,  потенціалу, унікальних можливостей  кожної ОТГ.

- За влучним висловом голови Білозірської ОТГ Володимира Міцука, стратегія розвитку - це настільна Біблія керівника, яка дозволяє йому визначати і контролювати розвиток громади, - говорить радник з питань регіонального розвитку Черкаського ЦРМС Григорій Перерва. - Це систематизує роботу і формує політику розвитку громади на роки вперед. Це дієвий інструмент контролю з боку активних мешканців за роботою місцевої влади і виконанням взятих нею  зобов’язань. Наявність Стратегії дуже часто є обов’язковою умовою отримання коштів в грантових проектах або у випадку проведення переговорів з інвесторами.Тож до кінця року ми плануємо допомогти нашим громадам підготувати не менше 6 нових Стратегій і планів заходів до них.

Інші громади, що не пройдуть за конкурсом, матимуть можливість допомоги у підготовці своїх стратегій з боку фахівців Агенції регіонального розвитку.

Про це інформує прес-клуб реформ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100