реклама

реклама

Із 23 січня у Черкасах запрацювали пункти обігріву. Наразі є 20 спеціально облаштованих місць, куди можна прийти і погрітися в морозну погоду. Як працюють ці пункти і чи знають про них містяни з’ясовувала наша журналістка.

Першим місцем, куди ми завітали,став пункт обігріву КСН «Ценральний» (вул. Гоголя, 222). Для нього облаштували невелику кімнату, де є крісла, щоб посидіти, та стіл з печивом і гарячим чаєм. У приміщенні доволі тепло, тож зігрітися там дійсно можна. Пункт працює з 9:00 до 17:00 години.

вул. гоголя 222

Далі ми попрямували до пункту обігріву, що розташований в адміністративній будівлі управління праці та соціального захисту Соснівського району (бульвар Шевченка, 117). На вході до приміщення великими літерами написано «ПУНКТ ОБІГРІВУ». Та зайшовши до фойє важко зорієнтуватися, куди іти. Підійшли до охоронця, щоб розпитати, де ж тут можна погрітися. Поряд побачила стіл зі стільцем, а на стіні листочок із тим же написом «ПУНКТ ОБІГРІВУ».

Шевченка 117

Чоловік сказав, що погрітися можна тут – усе необхідне у нього. Відповідальний за роботу цього пункту обігріву Михайло Сірик каже, що погрітися приходить мало людей.

«Можливо двоє чи троє за день і прийдуть, але не більше. В основному це безхатьки». На питання, чому гарячі напої заховані у вахтера, пан Михайло відповідає, що для безпеки.

«Ми раніше усе на стіл виставляли, та після того, як хтось проходив і чай забрав – ми усе прибрали. А якщо хтось хоче зігрітися, то можна підійти до охоронця і він усе зробить», – пояснив він.

Пункт обігріву працює із 7 ранку до 19 вечора.

Ще одне з місць перевірки – КСН «Благовісний» (вул. Благовісна 72). Та потрапити туди було не так просто. За вказаною адресою розташована пошта. Жодних вказівників, як знайти пункт обігріву немає. Довелося запитувати у працівників Укрпошти. Виявилося, що потрібно іти в двір і там шукати цей пункт. Побачили ми його випадково: в одному вікні була табличка з написом «КСН Благовісний», тоді вже зрозуміли, куди потрібно йти. Серед багатьох дверей і замкнених кімнат таки знайшли місце, де погрітися. Та, на жаль, і ці двері були зачиненими.

Щоб дізнатися, чи працює пункт обігріву, звернулися до секретаря КСН «Благовісний» Тетяни Чорнобіль. За її словами пункт обігріву працює у вівторок та п’ятницю з 8:00 до 12:00. А у вівторок і неділю з 14:00 до 16:00 усі охочі можуть скуштувати гарячі обіди.

Після відвідин трьох пунктів обігріву склалися неоднозначні враження. З одного боку вони є і ніби працюють, а з іншого – скористатися ними не так просто. Не скрізь вам вдасться нормально погрітися. Доведеться або прохати, щоб вам дозволили погрітися і дали чаю, або взагалі чекати певних днів, коли пункт обігріву працює. До того ж деякі пункти обігріву розташовані десь у дворах будинків і щоб потрапити туди потрібно пройти справжній квест із коридорів та дверей.

Зауважимо, що напередодні головний надзвичайник Черкас Андрій Хижняк уже розкритикував один із пунктів обігріву – на вулиці Рєпіна.

"Це не пункт обігріву, а тільки його імітація. Ми їздили перевіряли його. Там палатка нещасна, вона розірвана, піддони лежать на підлозі. Ця палатка ні в які рамки не лізе. Неможливо, щоб там перебували люди", - цитувало Хижняка видання zmi.ck.ua

Оксана Секретаренко

реклама

Коментарі  

 
0 #3 Лис 09.02.2018 00:41
внезапно в пункте подогрева
встречаю тоху и илью
встаю плечом к плечу с друзьями
и лью
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 СДД 08.02.2018 14:19
Да просто модная тема. Никому на самом деле эти замерзшие бездомные не нужны, но обсуждения бурные устроить - это норма. А журналисты - те тем более в поисках сюжетика. Не обижайтесь, господа, но это ж так очевидно!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 ну-ну 08.02.2018 13:42
на улице 0/+1, какие пункты обогрева?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100