реклама

реклама

Долю напірного колектору вирішили на виїзній комісії надзвичайників та позачерговій сесії в Золотоноші.

Zolotonis-ka-mis-ka-rada-856_340-200x200 Про це інформує «Золотоноша.ck.ua».

Вчора у Золотоніській міській раді відбулося виїзне засідання комісії з питань техногенної ситуації за участі представників департаментів Черкаської ОДА, відповідних структурних підрозділів міськвиконкому та міськрайонних служб. Серед запрошених – заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль, заступник начальника містобудування, архітектури і ЖКГ ОДА Андрій Липкань, директор ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України» Михайло Сьомак, заступник начальника державної екологічної інспекції Черкаської області Олександр Позняков, заступник начальника управління цивільного захисту Микола Шевчук, голови постійних комісій Золотоніської міської ради, депутати.

На засідання було винесено одне питання «Про стан робіт по ліквідації надзвичайної ситуації місцевого рівня в м. Золотоноша, яка відбулася 2 лютого 2018 року». Присутні заслухали інформацію директора КП «Міський водоканал» Сергія Кузнєцова, який доповів, що в ході проведення робіт по ліквідації аварії було виявлено пошкодження вузлів напірного колектора системи водовідведення. Проведення робіт ускладнюють магістралі газо- та електропостачання, що проходять на зазначеній ділянці. З метою перебійного водопостачання і водовідведення міста підключено резервний напірний колектор системи водовідведення, хоча він має пропускну спроможність 260м2 на годину. У зв’язку із погодними умовами пропускної спроможності колектора катастрофічно не вистачає. Роботи треба виконувати негайно, очолюване ним підприємство не має відповідної техніки та дозволів для робіт підвищенної складності. Приблизна вартість робіт, відповідно до попереднього кошторису, складає 762 тисячі. За наявності коштів та виконавців роботи будуть виконані у десятиденний термін.

Обласні екологічні служби повідомили, що фонове забруднення перевищує норму і є надзвичайною ситуацією місцевого рівня.

Віталій Коваль констатував, що перші кроки з ліквідації аварії на напірному колекторі у Золотоноші вже зроблені, однак необхідно у терміновому порядку скликати позачергову сесію міської ради.

Віталій Войцехівський, міський голова Золотоноші, запропонував зібрати засідання сесії міської ради відразу по обіді. На неї зібралося 30 депутатів. Всі вони одноголосно проголосували про перерозподіл бюджетних коштів. Матеріальна складова ліквідації – 762 тисяч гривні. З резервного фонду міського бюджету виділено 115 тисяч, ще 647 тисяч – перерозподілили із запланованих на асфальтування дворових заїздів.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100