реклама

реклама

Із початку року чотири людини на Черкащині провалилися під кригу, троє загинули. Останній випадок стався буквально днями в Черкаському районі поблизу села Червона Слобода. А вже сьогодні надійшло повідомлення про рибалок, що опинилися на відірваній крижині.

Через різкі перепади температур крига тоншає і ризик провалитися збільшується. Рятувальники радять бути обережними на водоймах і ходити лише там, де є перевірена стежка.

Чи знають черкаські рибалки, як діяти в екстреній ситуації? Про це у них розпитала журналістка «Прочерку» Оксана Секретаренко.

михайло, викладач

Михайло, викладач

Одразу треба мотузку подати, щоб витягти людину. Підповзти по кризі і витягати. Ну, а якщо лід тонкий і не можеш допомогти, то краще рятувальникам телефонувати. А якщо сам провалився, то треба вибиратися спиною. Так більше шенсів врятуватися.

іван, пенсіонер

Олександр, рибак

Якщо хтось у воді, то не треба підходити близько, щоб самому не впасти. Треба стрімголов бігти і звати на допомогу, дзвонити рятувальникам. Якщо упав сам, то вибиратися треба спиною, а ногами пробувати зачепитися за лід.

ігор, електрик

Ігор, електрик

Все просто: близько не підходитиму, прив’яжу мотузку до себе і кину тому, хто тоне. А із собою треба мати щось гостре – ніж чи викрутку коротку, якщо упав, ними можна допомогти собі вибратися.

Олександр, пенсіонер

Олександр, пенсіонер

Треба слідом стрибати і рятувати, якщо немає мотузки. Я людина загартована: Афганістан пройшов, на Чорнобилі був – звик до ризику. Колись був сам провалився, то і врятував себе. Перевернувся на спину, зачепився руками за лід і потихеньку виповзав, ногами допомагав. Так і вибрався.

Рятувальники ж радять, коли ідете на лід, обов’язково брати із собою мотузку, а також цвяхи, щоб за їх допомогою зачепитися за кригу і допомогти собі. Також наполегливо просять не йти на кригу, коли потепліло.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #4 Сашко 12.02.2018 20:06
Як лід тонкий я вдягаю надуту камеру на пояс і спокійно рибалю. Дурні з мене сміються, а Розумні переймають. Останній раз провалився, дістав мобілку,подзвон ив в МЧС і спокійно бовтався поки не приїхали.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 Петро 11.02.2018 23:13
Горілка основний ворог зимового рибака
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #2 XXХ 11.02.2018 20:17
Розумний зимовий ри балка не провалиться у воду. Ну а дурний , тілько клопоту доставляє , собі уже ні, а родичам достатньо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #1 Герасим 11.02.2018 17:34
А я с собой всегда беру мотузку, камень и Му Му.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100