реклама

реклама

Знаковою подією як для Умані, так і всієї України та світу стане розбудова та розширення меж дендропарку «Софіївка». Реалізовує це проект народний депутат України Антон Яценко.

На цю тему поширюється багато провокаційних матеріалів. Найбільше жителів Умані турбує питання розбудови історичної частини парку. Народний депутат дав вичерпну відповідь з приводу цього. Як повідомив Антон Яценко, історичну територію «Софіївки» ніхто чіпати не буде, пише 04744.info

«Розбудова та розширення меж буде проводитись на покинутій ділянці дендропарку площею 12 га, вздовж річки Кам’янка. Проект по розбудові та розширенню меж дендропарку «Софіївка» передбачає облаштування цієї покинутої території, яка знаходиться поза увагою туристів.

На ділянці площею 12 га буде: Японський сад пам’ятники, скульптури, малі архітектурні форми, тротуари, майданчики та алеї, пішохідний перехід з громадською вбиральнею та багато іншого.

Цей проект буде реалізовано до кінця 2018 року. Найближчим часом його презентуємо разом з директором дендропарку «Софіївка» Іваном Косенком та Президентом Малої академії наук України, членом Президії Національної академії наук України Станіславом Довгим.

Запевняю, що ніякого вирубування дерев, руйнування історичної спадщини парку НЕ БУДЕ!», — написав народний депутат на своїй сторінці у Facebook.

Окрім того, парламентар вкотре подякував Прем`єр-міністру України Володимиру Гройсману за те, що підтримав подані ним пропозиції на здійснення заходів з реконструкції та будівництва об`єктів на території Національного дендрологічного парку «Софіївка».

Також народний депутат відзначив співпрацю над цим проектом Черкаську обласну держадміністрацію в особі Юрія Ткаченка.

«Це не перший наш спільний проект з ним, але сподіваюсь, що й не останній», — зазначив Антон Яценко.

Варто зазначити, що цього річ у місті Умань буде завершено реконструкцію площі Соборності, будівництво гідроспоруди та набережної біля Осташівського ставу. Це в свою чергу теж сприятиме розвитку Умані як туристичного центру.

«Якщо щороку Умань відвідують понад 35 тисяч паломників-хасидів з більш ніж 20-ти країн світу, а дендропарк «Софіївка» — понад 500 тисяч туристів з України та з-за кордону, то після розбудови ця унікальна територія буде приваблювати в рази більше туристів.

Впевнений, що після розбудови та розширення меж дендропарк «Софіївка» ввійде до списку об`єктів світової спадщини міжнародної організації ЮНЕСКО та стане гордістю не тільки Умані, а й всієї України, Європи та світу», — наголосив Антон Яценко.

реклама

Коментарі  

 
+3 #2 Уманский Еврей 12.02.2018 01:00
Надеюсь что будет очень красиво и природа не пострадает.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 ріелтор 11.02.2018 23:34
Житло в Умані дорожчає на очах))) Конча-Заспа відпочиває. Поспішайте.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100