реклама

реклама

Нещодавно, у гості до Маньківського районного центру зайнятості на професіографічну екскурсію завітали 20 учнів 9 класу Маньківської ЗОШ №1.

фото(1)

Мета заходу – інформування школярів про світ професій та ознайомлення з роботою центру зайнятості.

Діти, разом зі шкільним психологом, ознайомились із послугами служби зайнятості, які надаються задля всебічної підтримки та супроводу школярів під час формування у них професійної спрямованості.

Заступник начальника відділу з надання соціальних послуг, Тетяна Дяченко, провела пізнавальну екскурсію, ознайомила учнів із просторовими секторами та інформаційними куточками районного центру зайнятості.

Старшокласники оглянули паспорти підприємств, де міститься інформація про сферу діяльності, контакти та вакансії, які є актуальними для того чи іншого підприємства, а також папки з описами професій та переліком навчальних закладів.

Учні також з цікавістю слухали про специфіку роботи та основні функції спеціалістів центру зайнятості, а саме: адміністратора, фахівця з працевлаштування, спеціаліста з інформаційних систем, профконсультанта, юриста, спеціаліста відділу по роботі з роботодавцями, бухгалтера.

Юних відвідувачів поінформували про різноманітні тести та методики, які застосовують при виборі професії; разом обговорили прогресивні та сучасні спеціальності, а також кроки щодо того, як досягти кар’єрного успіху.

Юнаки та дівчата задавали чимало питань щодо особливостей місцевого ринку праці, перспектив працевлаштування та цікавились професіями, які користуються попитом у роботодавців.

«Головне, щоб кожен розумів, що професію необхідно обирати таку, яка викликала б бажання йти на роботу та приносила справжнє задоволення в житті», - порадила Тетяна Дяченко майбутнім випускникам.

Маньківський районний центр зайнятості

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100