реклама

реклама

Незважаючи на те, що виконком Черкаської міськради сьогодні відмовився збільшити вартість проїзду в міських автобусах, перевізники наполягають, що квиток має коштувати не менше 5 гривень.

3

Дискусія на цю тему розпочалася сьогодні в стінах міської ради.

Як наголосила директор департаменту економіки міськради Ірина Удод, формальні підстави підвищити вартість квитка є: акт про збільшення цін на проїзд пройшов необхідну регуляторну процедуру. Пані Удод повідомила, що вартість коригується на відсоток росту зарплати та вартість пального.

За словами перевізників, вони страждають не лише через підвищення цін на пальне. Держава змушує їх за свій рахунок виконувати й соціальну функцію – безкоштовно перевозити пільговиків. Натомість, від «заморозки» цін на проїзд страждають працівники їхніх підприємств: чим меншою є ціна квитка, тим менші зарплати будуть отримувати працівники автобусів.

Розгорнулася дискусія й щодо того, наскільки черкаський тариф відповідає тарифам у інших обласних центрах. Якщо представники громадськості твердили, що в багатьох містах, у тому числі обласних центрах, квиток і далі коштує 4 гривень, то їхні опоненти наголошували що в цих містах перевізникам надають дотації. Натомість, у багатьох інших містах України проїзд у маршрутних транспортних засобах становить 5 гривень.

Члени виконкому критично поставилися до скарг підприємців. Як було зазначено, саме ті перевізники, які відмовляються перевозити пільговиків, і хочуть підвищення проїзду. Секретар Черкаської міської ради Ярослав Нищик повідомив, що заробітна плата працівників маршрутних транспортних засобів у різних перевізників різна й коливається від 3 до 5 тисяч гривень.

1

Не сприйняли у виконкомі й скарги перевізників на те, що автобуси на частині маршрутів «часто їздять пусті». Член виконкому Юрій Ботнар повідомив, що мерія не може проконтролювати кількість пасажирів, які перевозиться. Він заявив, що підтримує підвищення тарифу до 5 гривень, лише коли якість послуг зросте.

– Коли спостерігаєш нинішню ситуацію з перевезеннями, складається таке враження, що це перевізники мають доплачувати пасажирам. Про безпеку пасажирів ніхто не дбає, – сказав він.

Член виконкому Ігор Зайчук проаналізував публікації в ЗМІ та дописи черкасців щодо послуг перевізників.

– Про яке підняття ми можемо говорити, коли послуги надаються неякісно? Можливо, спочатку треба подбати про комфорт, – зазначив він.

У свою чергу перевізники сказали, що якість обслуговування не покращиться, поки виконком не прийме рішення про підвищення проїзду в транспортних засобах.

Проект рішення про збільшення вартості квитка на черкаський автобус відправлено на доопрацювання.

4

Світлана Небилиця

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #5 Антон 23.02.2018 21:58
Цитую Бонд:
Перевізники перед кожним підвищенням ціни обіцяли підвищити якість послуг, але слова жодного разу не дотримали!!!


Щодо перевезення пільговиків: треба вимагати від перевізників дотримуватись законодавства й безкоштовно перевозити всі категорії громадян, які за Законом мають пільги, а не самовільно зменшувати їх перелік!


Безплатний проїзд

Інваліди всіх груп інвалідності мають право на безплатний проїзд у пасажирському міському транспорті (крім метро і таксі), а також всіма видами приміського транспорту.

/ ст.38-1 ЗУ /
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #4 Джеймс 13.02.2018 18:06
Зобов'язати всіх перевізників встановити GPS трекери та підключити до системи MapaMagic. Постійно відслідковувати кількість автобусів на маршруті та періодичність руху. Передбачити штрафи за порушення графіків руху, безпричинну відсутнісь транспорту на маршруті, незадовільний стан автобусів. В додаток, все, що написав Бонд. Тоді підвищення ціни можна обговорювати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #3 Юрій.. 13.02.2018 18:02
Потрібно розвивати електротранспор т, щоб існувала конкуренція.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Професор Преображенський 13.02.2018 17:31
"Коли спостерігаєш нинішню ситуацію з перевезеннями, складається таке враження, що це перевізники мають доплачувати пасажирам" - сказав Шаріков на засіданні виконкому. Людина, яка 35 років паразитує на державі, не має трудової книжки, не платить податків дозволяє собі ганьбити чужу працю!!! :P Бондаренко, за що Черкасам така біда? :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #1 Бонд 13.02.2018 16:54
Перевізники перед кожним підвищенням ціни обіцяли підвищити якість послуг, але слова жодного разу не дотримали!!!

Виконкому також треба відірвати задниці від стільців, провести пару днів у маршрутках, щоб з'ясувати середній пасажиропотік за день, пробіг автобуса, витрати на пальне, амортизацію транспортного засобу, з/п, податки і т.п.. Таким чином буде видно, яка реальна рентабельність перевезень в даний час, і чи не зажрались перевізники!

Директори АТП хочуть й далі шикувати за рахунок підвищення тарифів, але ні копійки не хочуть вкладати у оновлення рухомого складу й підвищення якості послуг!!!

Щодо перевезення пільговиків: в разі підвищення вартості проїзду виконкому треба вимагати від перевізників дотримуватись законодавства й безкоштовно перевозити всі категорії громадян, які за Законом мають пільги, а не самовільно зменшувати їх перелік!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100