реклама

реклама

До Золотоніської міської служби у справах дітей, молоді та спорту надійшов лист із ЗОШ №6 про те, що першокласниця приходить на навчання в одязі, просякнутому чадним газом. Класний керівник викликала до школи матір, яка розповіла про сімейні труднощі й складні умови проживання.

27752504_2020887538183277_4327738056067791763_n

Про це інформує «Златокрай».

Соціальний педагог та класний керівник вирішили відвідати родину вдома. «Сім’я мешкала у гаражі, де немає вікон і який опалювався дровами у «буржуйці», – йдеться у звіті педагогів. – У приміщенні відчувався їдкий запах чадного газу (мабуть, тому й пропах ним весь одяг), дитина не мала місця для навчання та ігор. Адміністрація школи порекомендувала матері негайно змінити місце проживання».

Спеціалісти служби швидко відреагували на звернення. Зібрали комісію й відвідали сім’ю за вказаною адресою. Перше, що кинулося в очі, – великий двір, будинок і гараж, утеплений пінопластом. У дворі чоловік щось майстрував біля нового, нещодавно зведеного приміщення з вікнами. Виявилося, це був господар, він і відкрив гараж, в якому сиділа жінка. «Я злякалася, тому не відчинила дверей», – сказала вона комісії.

27752474_2020887541516610_1688406357166001117_n– Ми зайшли знадвору в приміщення (у ті дні мороз сягав позначки –12), за весь час перебування там у мене навіть не відійшли ноги. Термометр не показав би більше нуля, – уточнила температуру в приміщенні головний спеціаліст служби Світлана Радченко.

На запитання: «Як ви потрапили сюди?», жінка сказала, що знайшла оголошення у газеті: здається маленький будиночок із зручностями (проведена вода, є бойлер, душова кабіна, туалет). Ціна – 800 грн у місяць.

У холодильнику перевіряючі знайшли напханий одяг.

– Холодильник зараз не працює, а одяг нікуди складати, – пояснила мама свою раціональну ідею.

У вересні жінка переїхала із Золотоніського району, де проживала з матір’ю. Працювала у місцевому ресторані. У даний час безробітна, з донькою живуть за рахунок соціальних виплат.

Спеціалісти служби пояснили матері, що таке проживання – це загроза для життя і здоров’я не тільки дитини, а й її самої. Члени комісії наполягли на терміновій зміні житла. Більше того, працівники служби у справах дітей та управління економіки взяли на себе питання пошуку прийнятного помешкання. Зателефонували до гуртожитку на вул. Обухова, попросили виділити кімнату, доки жінка не знайде достойного житла. Небайдужими виявилися і працівники шостої школи, які напередодні порекомендували мамі дівчинки будинок, що здається в оренду. Врешті-решт жінка переїхала на нове місце проживання по вул. Черкаська.

Службовці також допомогли їй у пошуку роботи: дізналися у Центрі зайнятості про можливі місця роботи за спеціальністю. Там пообіцяли підібрати найближчим часом вакансію. Тепер все залежить від бажання й наполегливості мами першокласниці.

P.S. Доки готувався матеріал, з’явилися інші новини із життя вищезгаданої родини. Працівники служби у справах дітей, молоді та спорту запропонували оздоровити маленьку школярку у санаторії «Сосновий бір», м. Черкаси. Путівка на 24 дні коштувала б орієнтовно шість тисяч гривень. Проте цій сім’ї вона дісталася безкоштовно. Спеціаліст розповіла мамі, якого числа і які кабінети треба відвідати та коли малечу відправляти на відпочинок. Більше того, написала все на папері, щоб бува не забула. Через деякий час працівники поцікавилися у жінки, як відпочиває дівчинка, на що отримали зовсім неочікувану відповідь: «Вона – вдома. Ви ж мені не нагадали!».

 

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100