реклама
Sucurity Police

реклама

Степанківська та Паланківська ОТГ отримали відповідні висновки Черкаської ОДА про можливість  приєднання сіл з інших районів, що виявили бажання стати частиною цих громад.

- Це не перше приєднання у ОТГ регіону - торік мешканці с. Скотареве вирішили приєднатись до Шполянської громади – проте, перше приєднання сіл інших районів, - пояснює Сергій Гончар, радник із питань децентралізації Черкаського  Центру розвитку місцевого самоврядування (створеного  за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону). –  Таким чином, села Голов’ятине, Гуляйгородок, Залевки, Малий Бузуків (Смілянського району) увійдуть до Степанківської громади (Черкаський район), а с. Синиця (Христинівський район) стане частиною Паланківської громади (Уманського району). Це вкотре доводить актуальність і пріоритетність процесу приєднання. Села, що, з певних причин, вирішили до якогось часу не ставати частинами громад, мали час пересвідчитися у тому, що життя мешканців громад стає помітно кращим. Відповідно, виникає закономірне бажання приєднатися до них, стати частиною цих громад. Унаслідок приєднань виграють всі, громада стане потужнішою та спроможнішою. Ми розраховуємо, що таких приєднань буде багато – і вони зітруть усі  білі плями на карті ОТГ Черкащини.

- Наразі процес приєднання запущено, а одночасно із цим доводиться вирішувати і питання приєднання земель, які знаходяться у адміністративних межах населених пунктів, які увійдуть до ОТГ, у комунальну власність громади, - зазначив голова Степанківської ОТГ Ігор Чекаленко. – Як відомо, прийнято відповідну урядову постанову -  тож я уже мав перемовини із керівником обласного Держгеокадастру який повідомив про готовність передати нам землі у адмінмежах населених пунктів, які утворили Степанківську ОТГ. Сподіваюся, нам все ж вдасться досягти  порозуміння у тому, що до площ, які мають передаватися нашій ОТГ, варто включити і державні землі сільгосппризначення у адмінмежах тих сільських рад, які уже прийняли рішення про приєднання до нашої громади.

Про це інформує прес-клуб реформ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100