реклама
Sucurity Police

реклама

З червня минулого року в Золотоніському районі вперше на Черкащині запроваджено ще одну форму сімейного виховання дітей – послугу патронату над дитиною.
діти

Нею передбачено забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на повернення у сім’ю або влаштування в сімейні форми виховання, враховуючи, насамперед, інтереси дитини. Першою стала сім’я  Лариса Мельник з Ковтунів.

Між нею та Золотоніською районною державною адміністрацією, як органом опіки та піклування укладено договір, в якому вона  визнана надавачем послуги патронату над дитиною. У цю родину влаштовано  двох малолітніх дітей 2007 та 2010 років народження, яких відібрано рішенням Золотоніського міськрайонного суду у жительки с. Вознесенське, без позбавлення її батьківських прав.

У вересні вони були влаштовані в дитячий будинок сімейного типу с. Драбівці. У сім’ю патронатного вихователя влаштовано за тристороннім договором і 3-є дітей з сім’ї Дегтярьових, одна дитина хвора на епілепсію.

Патронатний вихователь оформила всі необхідні документи по інвалідності дитини та забезпечує належний догляд за дівчинкою.

На жаль батьки дитини не виконують умови договору та не створили належних умов для повернення дітей, тому на засіданні комісії з питань захисту прав дитини прийнято рішення про відібрання дітей у батьків без позбавлення батьківських прав.

Про це інформують у відділі внутрішньої політики Золотоніської РДА

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100