реклама

реклама

2017 рік видався для аграріїв складним і неврожайним. Одним із основних негативних чинників зниження урожайності є погодні умови, що склалися в області. Травневі заморозки більш як на 30% знизили урожайність плодово-ягідних культур. Стихія, посуха та недостача вологи знизила урожайність сільськогосподарських культур майже на третину.

original Про це під час нещодавньої колегії управління агропромислового розвитку Черкаської ОДА повідомив начальник управління Ігор Колодка.

Валове виробництво сільськогосподарської продукції по всіх категоріях господарств у 2017 році із червня місяця знижується до 89 відсотків і в кінці року досягає 88,1 відсоток, тобто зменшилося на 11,9 відсотків у порівнянні до 2016 року, виробництво рослинницької продукції – на 17,8 відсотків (22 місце серед областей України).

Проте, за обсягами виробництва продукції сільського господарства на одну особу Черкащина посідає п’яте місце серед областей України, за обсягом виробництва в загальнодержавному – 7 місце серед областей України.

За показниками рейтингової оцінки за підсумками року перші три місця отримали господарства Чорнобаївського, Христинівського та Лисянського районів. На останніх трьох місцях – господарства Драбівського, Катеринопільського та Шполянського районів.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100