реклама

реклама

В актовій залі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини 13 лютого відбулась зустріч із Героєм України, громадським та політичним діячем, колишнім політв’язнем Левком Лук’яненком. Окрім студентів та викладачів із людиною-легендою мали можливість поспілкуватися уманчани.

DSC_4553

Про це інформує прес-центр УДПУ.

– Рабство, яке й досі переслідує нас, гальмує наш загальний розвиток, – вважає Левко Лук’яненко. – У чому це рабство проявляється? У тому, що людина, маючи право голосу, вважає, що від неї нічого не залежить. І вона свій голос продає за кілограм гречки, даючи цим самим право якомусь злодію чи шахраєві вирішувати долю країни у Верховній Раді. Саме цей факт свідчить про те, що людина – раб. Все в наших руках, і лише ми можемо розпочати справжнє відродження нації!

Напередодні зустрічі із громадськістю Левко Григорович поспілкувався із керівництвом університету, поцікавився, як сьогодні живе і працює навчальний заклад.

На зібранні гостя представила проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва, кандидат історичних наук, професор Владилена Сокирська. Вона також на згадку про зустріч вручила Левку Лук’яненку подарунок – картину студентів факультету мистецтв УДПУ.

За свої політичні переконання та активну громадську діяльність Левко Григорович понад чверть століття провів за гратами, 72 дні – у камері смертників, проте не зрікся ідеалів і сьогодні у свої неповних 90 років залишається прикладом патріотизму та відданості Україні. Десятиліття підпільної діяльності й таборів були винагороджені у 1991 році, коли Лук’яненко власноруч писав Акт проголошення незалежності України.

Левко Григорович розповів про важке життя борців з комуністичним антиукраїнським режимом, проте зазначив, що ні на хвилину не пошкодував, що обрав саме такий шлях. Він твердо впевнений, що разом ми подолаємо імперію зла, яка зазіхнула на український народ.

Після промови Левка Григоровича усі охочі могли поставити йому питання. Так, кандидат політичних наук, доцент кафедри філософії та суспільних дисциплін історичного факультету Ярослав Балановський запитав, що слід розуміти під поняттям українська національна ідея.

– Це утвердження українства у всіх його проявах, – відповів Левко Лук'яненко, наголосивши на важливому значенні активної громадянської позиції кожного українця.

Хоча народний депутат України кількох скликань Левко Лук’яненко сьогодні відійшов від публічної політики, проте так само вболіває за Україну та її національну ідею. Левко Григорович переконаний, у нашої країни є шанс на відродження та розвиток, але для цього необхідно відмовитися від старих стереотипів та оновити владу.

Після офіційної частини зустрічі всі бажаючі мали можливість придбати книги з автографом Левка Лук'яненка і поспілкуватись із ним.

DSC_4651

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #4 Ох 15.02.2018 20:53
Про рабство постійно повторюваться може лише той хто ніяк не видавить з себе глибоко посажене приниження.
Хто в собі це не відчуває той цим не живе і не повторюється.
По суті це як наркоманія або алкоголізм в пеоіод реабілітаціїї...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #3 Ах, у ёлки - ах, у ели! 15.02.2018 20:29
Кандидат політичных наук!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 Пильний 15.02.2018 20:18
А скільки ти готовий дати?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Цікаво знати 15.02.2018 16:16
І скільки коштує книга цього діяча?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100