реклама

реклама

Понад три сотні юних конструкторів зібрав Черкаський регіональний фестиваль із робототехніки. Він відбувся минулих вихідних на базі гімназії № 9 ім.О.М.Луценка. Відкрив захід голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

71

Як зауважив очільник області, натепер робототехніку вивчають уже у 24 школах Черкащини.

– Цьому проекту вже три роки, і ми бачимо результати, – сказав Юрій Ткаченко. – Найголовніший – це та кількість дітей, яких об’єднує робототехніка довкола нових знань і умінь. Ми хотіли зацікавити їх до навчання – і нам це вдається. Навіть цей фестиваль уже зібрав утричі більше школярів, аніж минулого року. Маємо прогрес, про який можна було тільки мріяти на старті «пілоту». Усе це – колосальний досвід для школярів, враховуючи, що робототехніка – це професія майбутнього. І що важливо – тут діти не лише з міст, а й із сіл. Бо ми охоплюємо проектом школи по всій області.

Свої вміння учасники фестивалю демонстрували в п’яти конкурсних номінаціях: «FIRST LEGO League», «FIRST LEGO League Junior», «Сумо. Дистанційне», «Сумо. Автономне» та «Слалом».

Нагадаємо, минулого року в обласному центрі відкрили перший в Україні Навчально-тренінговий центр STEM-освіти. Тут освітян із усієї області навчають новацій, зокрема й робототехніки. Черкаська область стала першою в Україні, що має мережу шкіл, де впроваджують STEM-освіту та навчають за програмою LEGO Education.

71

57

За повідомленням прес-служби ОДА

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #3 Олена 20.02.2018 10:47
Не трогайте ткача,его подбарыжница порошенко похвалила за думку про народ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 ЗСУ 20.02.2018 09:15
Ви,як представник нинішньої і попередньої влади, прогнули отримати чергову галачку від "Шоколаднаго зайчика"- олігархічно-злодіського клану.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Prof 19.02.2018 21:44
Это при том, что барыжная власть последовательно уничтожает физику, химию, математику и инженерное образование. Закрывают физмат лицеи, математические и физические специальности университетов, сокращают количество часов в школах, и играют в игрушки. Никакая робототехника невозможна без фундаментальных знаний физики, математики, информатики, инженерного дела.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100