реклама

реклама

Відповідно до рішення Черкаської обласної ради від 08.09.2017 № 16-21/VII «Про підтримку діяльності осередків національних творчих спілок Черкаської області на 2017 – 2021 роки» в 2017 році проведено відбір заходів обласних осередків національних творчих спілок, спрямованих на розвиток національної літератури, культури та мистецтва, збереження та збагачення національної культурної спадщини Черкащини.

4cbaabc235457a2dc97a1a76ff39c8ea_XL Про це інформують в департаменті культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА.

Відповідно до Положення про порядок відбору заходів Програми підтримки діяльності осередків національних творчих спілок було визнано переможцями 7 проектів (заходів) на загальну суму 150 тис. грн., які реалізовані протягом 2017 року.

З нагоди 45-річчя заснування Черкаської обласної організації Національної спілки письменників України 25 листопада 2017 року проведено урочистості на Чернечій горі в м. Каневі. Учасники зібрання мали змогу відвідати могилу Т. Г. Шевченка, музей, зустрітися з активом Канівської літературної студії «Зорянка». В урочистостях взяли участь понад 50 осіб.

Для забезпечення своєї статутної діяльності Черкаська обласна організація Національної спілки письменників України заключила договір з Черкаським обласним Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій про оренду і утримання приміщень для діяльності організації. Також, в 2017 році придбано технічне обладнання для діяльності організації (для набору, редагування, зберігання, імпортування, експортування та високоякісного друку документів).

Завдяки проекту «Пошиття сценічного взуття та костюмів для нового танцю» Черкаський обласний осередок Національної хореографічної спілки України придбав нові сучасні костюми та взуття для народного хореографічного ансамблю танцю «Дружба», що дало можливість гідно представляти Черкащину на всеукраїнських та міжнародних хореографічних форумах, інших культурно-мистецьких заходах.

З метою належного зберігання робіт майстрів народного мистецтва та для організації виставок, симпозіумів, майстер-класів, творчих зустрічей Черкаським обласним осередком Національної спілки майстрів народного мистецтва України у виставковому залі Галереї народного мистецтва м. Черкаси було встановлено систему кондиціювання повітря та охоронну сигналізацію. Також обласний осередок за рахунок коштів проекту придбав різноманітні матеріали для проведення майстер-класів для дітей з малозабезпечених сімей, дітей з обмеженими фізичними можливостями, переселенців та інших.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100