реклама
Sucurity Police

реклама

Як подати позовну заяву чи скаргу, домогтися виплати аліментів, захистити свій бізнес чи права орендодавця земельного паю… Відповіді на ці та багато інших питань черкащани можуть отримати завдяки проекту Міністерства юстиції «Я МАЮ ПРАВО!».

– Національний правопросвітницький проект Міністерства юстиції України “Я МАЮ ПРАВО!” стартував у червні минулого року у всіх областях країни. За цей час було багато зроблено, стало зрозуміло, що громадяни мають велику потребу в безоплатній юридичній допомозі, тож, 2018 рік Указом Президента України оголошено Роком реалізації право-просвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», – розповідає заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Черкаській області Євген Спєваков.

20171005_123545

У рамках проекту працівники Головного територіального управління юстиції у Черкаській області та його територіальних підрозділів проводять правопросвітницькі заходи та виїзні консультації в населених пунктах області (графік їх проведення розміщено на сайті управління http://uprav.ck.minjust.gov.ua/).

Крім того, за консультацією з питань державної реєстрації, роботи виконавчої служби, банкрутства, нотаріату, щодо звернень до Європейського суду з прав людини та інших правових питань, можна звернутися до Громадської приймальні Головного територіального управління юстиції, що знаходиться в приміщенні Черкаської облдержадміністрації за адресою: бульвар Шевченка, 185, 2 поверх, каб.239. Приймальня працює у вівторок та четвер з 10.00 до 13.00 та з 14.00 до 16.00. Довідки за телефонами: 33 00 29, 54 45 27, 54 20 64, 33 00 27.

Також робота з надання правової допомоги проводиться працівниками Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Черкаській області та підпорядкованих йому центрів і бюро. Незахищеним категоріям громадян тут допомагають скласти необхідні документи процесуального характеру та забезпечують представництво їхніх інтересів у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування чи перед іншими особами. Послуги юристів та адвокатів оплачує держава.

Право на безоплатну вторинну правову допомогу мають: ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (у тому числі й учасники АТО), люди з інвалідністю, переселенці та особи, які претендують на отримання статусу внутрішньо переміщеної особи, біженці, діти, малозабезпечені громадяни, дохід яких не перевищує двох прожиткових мінімумів та особи, які постраждали від домашнього насилля.

Місцеві центри безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД) розташовані у м. Черкаси (18007, м. вул. Гоголя, 221), м. Сміла (вул. Соборна, 96-а), м. Умань (20300, м. Умань, вул. Європейська, 31) та м. Золотоноша (19700, м. Золотоноша, вул. Новоселівська, 1). У решті районних центрах Черкащини знаходяться бюро з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Детальнішу інформацію про безоплатну вторинну правову допомогу можна дізнатися на сайті регіонального центру http://cherkasy.legalaid.gov.ua/ua/ або зателефонувавши за номером 0 800 213 103 (єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги в Україні; цілодобово та безкоштовно в межах України).

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #2 Думка 20.02.2018 21:57
Користі громадянам від так званої безоплатної правової допомоги ніякої, лише збільшили штати чиновницької братії. Чиновники які порушують права громадян мають нести серйозну відповідальніст ь, це буде запорукою зменшення кількості скарг від людей. Краще б зобов'язали нотаріусів надавати частину безоплатних послуг, а на інші встановили фіксовані прейскурати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Неякісна 20.02.2018 20:14
Якість нульова бпвд
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100